Столичних школярів вчили стріляти з автомата. Фото

— 6 лютого 2015, 12:46

Заняття відбулися у спеціалізованій школі №252 ім. Василя Симоненка, повідомляє сайт "Громада Облоні".

Тренери показали школярам техніку безпеки у поводженні зі зброєю, а також як її тримати та використовувати. Окрему увагу приділили зайняттю правильних позицій у веденні бою.

"Ми вважаємо, що старшокласникам потрібно знати, як поводитися зі зброєю, щоб бути справжніми чоловіками. В нинішній ситуації треба бути готовими до того, що їм, можливо, доведеться відстоювати честь та незалежність Батьківщини", – пояснив боєць полку "Азов" Влад.

Планується, що подібні "уроки мужності" пройдуть у всіх школах Оболоні.

Як відомо, у жовтні 2014 року на сайті Київської міської ради розмістили інформацію про місця для укриття населення в підземному просторі міста.

Пізніше мешканець Києва Олександр наніс на Google карту усі укриття столиці. Також в інтернеті з’явився мобільний додаток з картою укриттів та бомбосховищ столиці.

28 січня мер Києва Віталій Кличко доручив головним управлінням МВС, СБУ і підрозділам КМДА підвищити рівень безпеки громадян та посилити захист стратегічних об'єктів столиці.

Раніше Київрада прийняла рішення про необхідність підготовки столичних жителів до можливого військового протистояння.

У січні на столичних під’їздах за дорученням міської влади почали розвішувати інструкції, як поводитись у випадку надзвичайної ситуації та де знайти найближче укриття.

Також мер Києва Віталій Кличко доручив Головним управлінням МВС, Служби безпеки України й структурних підрозділів КМДА підвищити рівень безпеки громадян і посилити захист стратегічних об'єктів у столиці.

Зокрема, було прийнято рішення посилити охорону блокпостів біля столиці та встановити металошукачі у метро.

Крім того, у КМДА запевнили, що станом на січень 2015 року систему цивільного захисту столиці переведено в стан підвищеної готовності.

Реклама:

Головне сьогодні