Samsung попереджає користувачів: телевізор може "підслуховувати"

— 9 лютого 2015, 20:19

Почуту інформацію пристрій може передавати Samsung або ж третій стороні. Про це офіційно попереджається в Угоді користувача, пише The Daily Beast.

Така "шпигунська" здатність телевізорів уже була описана в романі Джорджа Оруелла "1984", й на це багато хто звернув увагу.

"Якщо те, що ви вимовляєте, містить особисту або іншу конфіденційну інформацію, ця інформація може опинитися серед даних, зібраних та переданих третій стороні…", - попереджає Samsung.

Зі слів представниці некомерційної організації Electronic Frontier Foundation, що спеціалізується на захисті громадянських прав у цифровій галузі, Корінн МакШеррі, під третьою стороною, вочевидь, мається на увазі компанія, яка здійснює для Samsung перетворення усного мовлення на текст.

"Якби я була користувачем, я б хотіла знати, хто ця третя сторона, і точно хотіла б знати, чи мої слова передаються в захищеній формі", - зазначає МакШеррі.

Якщо така інформація не буде закодована, то хакери зможуть перетворити ваш телевізор на підслуховуючий пристрій.

На прохання видання прокоментувати це представники Samsung запевнили, що дуже серйозно ставляться до приватності користувачів. Вони підкреслили, що вживають стандартних заходів безпеки, зокрема вдаються до кодування інформації, щоби захистити особисту інформацію користувача і запобігти її несанкціонованому отриманню й використанню.

"Розпізнавання голову, яке дозволяє користувачеві керувати телевізором за допомогою голосових команд, це функція Samsung Smart TV, яка може бути користувачем активована або деактивована. Власник телевізора також може від'єднати свій телевізор від мережі WiFi", - зазначається в коментарі.

Реклама:

Головне сьогодні