10 будівель майбутнього. Фото

— 24 березня 2015, 14:04

Ми хочемо, аби будівлі надихали нас і в той самий час не шкодили навколишньому середовищу. Ми хочемо, аби вони тішили наші естетичні почуття і одночасно задовольняли потреби спільноти, йдеться на сайті Іdeas.ted.com.

10 перерахованих нижче споруджень увійдуть до TED-книги Марка Кушнера "Майбутнє архітектури у 100 будівлях". Вони є найбільш інноваційними на сьогоднішній і завтрашній день.

Павільйон у селі Х'єркінн, Норвегія

Будівля призначена для спостерігання за дикими оленями, виду, що зникає. З вікон відкривається вид на гірський хребет Доврефьєлль. Павільйон, збудований за проектом Снехетта запрошує погрітися і поспостерігати за тваринами. Структура контрастна: жорстка зовнішня оболонка із бетону та скла ззовні та м'яка серцевина всередині.

Фото з сайту shonetta.com

Metropol Parasol у Сєвільї, Іспанія

Коли севільські чиновники вирішили замінити паркінг на автобусну зупинку у центрі міста, вони були дуже здивовані, виявивши римські руїни під землею.

У міжнародному конкурсі перемогу отримали архітектори з J. Mayer H. Architects. Його конструкція забезпечує захист руїн, надає простір для шоппінгу і кафе, створює грандіозну міську площу для жвавого міста.

Шість грибоподібних стовпів створюють рельєфну тінь від андалузького сонця, а відвідувачі можуть піднятися вгопу. аби помилуватися панорамою міста.

Фото з jmayerh.de

Соціальний комплекс Алкабідеше, Португалія

Цей унікальний житловий комплекс для літніх людей демонструэ культурний акцент Португалії на якість життя. Людський компонент має вирішальне значення в кожній частині конструкції архітекторів з "Guedes Cruz Architects’". Комплекс базується на середземноморському місті - кожна квартира має продовження у вигляді вулиці, майданчику і саду. Прозорі дахи загоряються, коли настає вечір, аби літні люди могли вільно пересуватися у нічний час.

Схема освітлення грає вирішальну роль, у разі надзвичайної ситуації: аварійна сигналізація змінює колір даху на червоний, сигналізуючи про потребу в допомозі.

Фото by Ricardo Oliveira Alves з Іdeas.ted.com

Павільйон дизайну, Майамі

Вініловий тент від Snarkitecture, всередині якого створено ефект плаваючого середовища.

Фото з Snarkitecture, by Markus Haugg


Ark Nova у Міцусімі, Японія

Надувний мобільний концерт-холл у Японії був розроблений дизайнерами Арата Ісозакі та Аніш Капур і побудований із еластичних пластикових мембран. Він створений для мистецтва та у пам'ять про жертв спустошливого землетрусу.

Фото з dezeen.com

Він може працювати протягом 2-х годин, приймати близько 500 гостей та транспортуватися у вантажівці.

Штаб-квартира Центрального телебачення Китаю в Пекіні

Штаб-квартира Центрального телебачення Китаю (CCTV) ОМА поєднує в собі весь процес TV-рішень - адміністрації, виробництва і мовлення. Форма будівлі являє собою альтернативу традиційному хмарочосу, заохочуючи спільну діяльність всередині і пропонуючи безпрецедентну кількість громадського доступу до виробничої системи засобів масової інформації Китаю.

Фото CC by Verd gris

Павільйон в Квінсі, Нью-Йорк, США

Якість повітря, особливо у заселених районах міста, стрімко погіршується. Тож у США розробили Венді, яка максимізує поверхню вироблення титанових наночастинок для навколишнього середовища. Кожен квадратний метр будівлі буквально засмоктує вуглекислий газ з повітря.

Фото з OTTO, by Michael Moran

Заправка та Макдональдс у Батумі, Грузія

Ця будівля - це АЗС, громадський парк, ресторан та басейн. Дизайн Георгі Кхмаладзе.

Фото by Giorgi Khmaladze

Центр у Національному парку у Лімпопо, Південна Африка

План цього центру розробили архітектори з Peter Rich Architects. Вони працювали у будівельній техніці, яку використовували 600 років тому, яка є і економічно вигідною та екологічною.

Фото by Obie Oberholzer

Кольорові фавели, Ріо-де-Жанейро

Цей проект громадського мистецтва стартував в 2010-ому році зі співпрацею голландських художників з Haas&Hahn та місцевих митців з Ріо. З тих пір, Haas&Hahn розширили рамки проекту по всьому світу, перетворюючи напівзруйновані будівлі таким чином, аби привернути до них позитивну та економічну увагу.

Фото Haas&Hahn
Реклама:

Головне сьогодні