Про користь поразок та важливість уяви: 10 яскравих цитат із промови Джоан Роулінг

— 1 квітня 2015, 15:15

Та промова Роулінг у квітні вийде у формі книжки. Кошти від її продажів авторка передасть благодійному фондові, що опікується знедоленими дітьми, та до програми фінансової допомоги студентам.

10 яскравих цитат із промови "Проживіть дуже хороші життя: додаткова користь поразки та важливість уяви" наводить The Guardian.

Про користь поразок

"У звинувачень на адресу ваших батьків у тому, що вони скерували вас у невірному напрямку, є термін дії; тієї миті, коли ви стаєте достатньо дорослі, щоби самим стати до керма, відповідальність лягає на вас"

"Я не така дурна, щоби припустити, що через те, що ви юні, обдаровані та з хорошою освітою, ви ніколи не знали труднощів та сердечних ран. Талант та розум іще ніколи ні для кого не ставали щепленням від примх долі"

"Я не стоятиму тут і не казатиму вам, що поразка – це весело. Той період мого життя був чорним, і я не підозрювала, що станеться те, що преса згодом подала як казку з хорошим кінцем"[L]

"Поразка означає звільнення від усього несуттєвого. Я перестала прикидатися перед самою собою, ніби я – не та, хто є насправді, і почала спрямовувати свою енергію на завершення єдиної справи, котра мала для мене значення. Якби я дійсно досягла успіху в чомусь іншому, я могла б ніколи не знайти в собі рішучості досягти успіху в тій царині, яка, я вірила, дійсно була моєю"

Про силу уяви та емпатії

"Щоби змінювати світ, нам не потрібна магія, сила, яка нам потрібна, вже є всередині нас: у нас є сила уявляти щось краще"

"Багато хто воліє взагалі не тренувати свою уяву. Вони обирають залишатися в комфорті меж власного досвіду, ніколи не даючи собі клопіт дізнатися, як би це було, якби вони народилися не тими, ким є"

"Ті, чий вибір – не співчувати, дозволяють з'являтися справжнім чудовиськам. Навіть ніколи не чинячи справжнього зла, ми вступаємо з ним у змову, через нашу байдужість"

"Коли мені було 20, кожен із днів мого робочого тижня нагадував мені про те, як неймовірно мені пощастило жити в країні, де уряд обирається демократичним шляхом, де в кожного є право на законний захист та публічне розслідування"

"Одна з багатьох речей, які я засвоїла, дійшовши до кінця коридору класики, куди мене занесло в 18 років у пошуку чогось незбагненного, були ці слова грецького письменника Плутарха: "Те, чого ми досягаємо всередині себе, змінить зовнішню реальність". Це дивовижна фраза, яка вже тисячу разів знайшла підтвердження, кожен день нашого життя. Вона висловлює, зокрема, наш неминучий зв'язок із зовнішнім світом, той факт що самим нашим існуванням ми впливаємо на життя інших людей"

"Життя, воно як казка: важливо те, не наскільки воно довге, а наскільки хороше"

Реклама:

Головне сьогодні