У суботу Місяць стане криваво-червоним

— 2 квітня 2015, 13:47

Подія, що триватиме лише до 5-ти хвилин, буде найбільш примітною для мешканців Австралії та Східної Азії в ніч на суботу, пише The Independent.

Схід Америки також матиме шанс побачити його.

Дане затемнення є третім серед тетради місячних затемнень, що складається з чотирьох серій, які розпочалися у квітні минулого року і завершаться у вересні.

Дехто вважає природне явище глибоко символічним напередодні Великодня. На їхню думку тетрада може бути знаком від Бога та може вказувати на початок Великого суду.

[L]Більшість людей помітить затемнення, коли Місяць стане глибокого червоного кольору. Його іноді називають "Місяць у крові". Почервонніня буде найбільш помітним у нижній частині Місяця, що буде ближче всього до тіні, яка утворюється від Землі.

Подія розпочнеться о 3.16 ранку за тихоокеанським часом суботнього ранку, або о 20.16 за київським у п'ятницю ввечері. Воно триватиме протягом години і 45 хвилин. Пряму трансляцію можна будет подивитися на сайті NASA.

Нещодавно європейці стали свідками 61-ого сонячного затемнення сто двадцятого Саросу. Зона найкращої його видимості потрапила в приполярні і середні широти північної півкулі.

Реклама:

Головне сьогодні