Названо топ-100 найкращих ресторанів світу. Фото

3611
6 квітня 2015

Четвертий рік поспіль, перше місце посів ресторан "Alinea" у Чікаго. Він має три зірочки Michelin та шеф-кухаря Гранта Ашатца, який відомий своїми їстівними скатертинами та паличками кориці у якості столових приладів.

 Фото з сайту Аlinearestaurant.com

Друга сходинка - ресторан "El Celler de Can Roca" у іспанському місті Жирона, заснований братами Хуаном та Хосе Рока у 1986-ому році.

Ресторан пропонує авангардний погляд на традиційну Каталонську кухню, вдосконалену попередніми поколіннями.

Шеф кухар Хуан - висококваліфікований фахівець, який вперше використав метод приготування сувід (продукти запаковуються у спеціальний вакуумний мішок, після чого готуються при температурі не вище 70 градусів). Його брат Хосе гарно обізнаний сомельє. Ресторан має винний льох, де міститься 60 тис. пляшок.

Протягом останніх 10 років, молодший брат Хорді - талановитий шеф-кондитер - додав творчості і розробив такі несподівані частування, як карамельний трюфель та карамелізовані оливки.

 Фото з Instagram ресторану

Третє місце знову за іспанцями - ресторан "Azurmendi", Ларрабетсу.

Ресторан розташований на пагорбі та розповідає про найкращі продукти країни басків через всеохоплюючий кулінарний досвід.

Шеф-кухар та власник Енето Аткса запрошує гостей спочатку у подорож, яка розпочинається городом ресторану та теплицями, а завершується у самому ресторані. Страви є прогресивними, створені за новими кулінарними методиками. Зокрема, тут можна скуштувати трюфельні яйця, приготовлені "зсередини", сушене льодове яблуко та грибні і каштанові чіпси.

Їжа подається у екологічно чистому посуді, який охолоджується за допомогою геотермальної енергії. Ресторан перероблює відходи та використовує дощову воду.

 Фото з сайту azurmendi.biz

Четверте місце - ресторан у Нью-Йорку "Eleven Madison Park".

Під керівництвом молодого шефа Даніеля Хамма, ресторан отримав 3 зірки "Michelin" та схвальний відгук у "The New York Times".

Зала збудована у стлилі ар-деко, має вікна від підлоги до стелі. Пропонує найкращі страви французької кухні.

 

П'яте місце - британський ресторан "The Fat Duck" у Беркширі.

Ресторан існує протягом 20-ти років. В меню - желе з перепілок, "равликова каша", нітро-яєчня та беконове морозиво.

 Фото з Instagram ресторану

Шосте місце - ресторан "Robuchon au Dome’s" у Китаї.

Ресторан із розкішним інтер'єром розташований у "Grand Lisboa Hotel", найвищій будівлі у Макао, з якої відкривається чудовий вид на місто.

Меню від шефа Френкі Семблат має кав'яр, трюфелі та фуа-гра. Винні льохи можуть похвалитися 12 тис. 600 окремими найменуваннями.

 Фото з Grandlisboahotel.com

Сьоме місце - нью-йоркський ресторан "Per Se".

Уже більше 10-ти років "Per Se" подає страви нової американської та французької кухні. Під керівництвом відомого шефа Томаса Келлера, ресторан пропонує меню з 9-ти страв, серед яких "Устриці і перли" чи "Морський гребінець Poêlée".

У меню є також пропозиції для вегетаріанці, серед яких: обвуглені баклажани, запечені гречані "аннеліні" та інше.

 Фото з Instagram ресторану

Восьме місце - італійський ресторан "La Pergola" у Римі.

Родзинка ресторану - імперські меблі та чудовий вид на вічне місто. Цей ресторан регулярно потрапляє до списків найкращих.

У меню шефа Хайнца Бека - карпаччо з тунця з кремом "васабі" і зелені тортелліні з морепродуктами.

Має 60 тис. винних найменувань.

 

Дев'ята сходинка - знову Нью-Йорк, ресторан "Le Bernardin".

Цей ресторан регулярно визнають найкращим закладом, де подають морепродукти. Має свіжу та просту кухню. Меню шефа має дуже делікатні страви та ділиться на "майже сирі", "ледь торкнувся" та "злегка приготовані" страви. Серед них: смугастий окунь по-татарськи, лазанья з омарів з селерою та трюфельним маслом.

 Фото з сайту ресторану

Десяте місце - італійський "Osteria Francescana".  

З моменту відкриття у 1995-ому році, ресторан отримав три зірки "Michelin" і продовжує пропонувати інноваційні та грайливі страви.

Гостей зустрічають книжкові полиці сучасного мистецтва, а приглушене світло, спокійна музика та мінімалістичний декор створюють спокійну атмосферу.

У меню - ескімо з фуа гра, вкрите підсмаженим мигдалем і фундуком та страва від шефа "п'ять століть Пармезану".

 Фото з Instagram

Окрім перерахованих вище, до сотні потрапили ресторани Бразилії, Франції, Великобританії, Японії, Мексики, Німеччини, Бельгії, Монако, Сінгапуру, Данії, ОАЕ, ПАР, Норвегії, Австралії, Швейцарії, Канади, Ірландії, Австрії та Індії. 

powered by lun.ua