Українці хворіють від роботи в офісі - дослідження

— 7 квітня 2015, 10:18

Про це йдеться у результатах опитування кадрового порталу HeadHunter Україна.

Так, більше половини "білих комірців" відчувають погіршення самопочуття у зв’язку із умовами праці. П’ята частина уже зіштовхнулися із серйозними проблемами зі здоров’ям.

Ще 19% не з чуток знають, що таке сезонне загострення хронічних захворювань. І лише троє зі ста відчули покращення самопочуття завдяки турботі компанії про своїх співробітників.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного в березні 2015 року

Найчастіше на погіршення здоров’я "білих комірців" впливає малорухливий спосіб життя. 37% опитаних назвали цей фактор номером один. Приблизно третина поскаржилися на нервову роботу й напружену атмосферу в компанії.

Кожен четвертий боїться застудитися через протяги або роботу кондиціонерів, а кожен п’ятий навпаки страждає від задухи у приміщенні. Заважають сконцентруватися на завданнях незручне робоче місце й сторонні шуми. Тому не дивно, що 6 із 10 офісних співробітників мріють про особистий кабінет.

А ось із незручним графіком роботи й застарілим обладнанням "білі комірці" практично змирилися. На це звертають увагу лише 13% і 12% працівників відповідно.

Малорухлива і нервова робота визначає характер захворювань, які встигли заробити офісні працівники. У комплексі недуги отримали назву "офісний синдром". Двоє із п’яти "білих комірців" нарікають на хронічну втому. Також до трійки головних проблем зі здоров’ям входить біль у спині й постійні стреси. Кожен третій працівник скаржиться на погіршення зору, головний біль й розхитані нерви.

А у кожного п’ятого гіподинамія спровокувала проблеми із зайвою вагою й травленням. Останні рядки у ТОП-10 "офісних" хвороб посідають засстуди від кондиціонера й складнощі з концентруванням уваги.

В опитуванні взяли участь 435 респондентів.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні