Сквер Небесної сотні у центрі Києва можуть забудувати – ЗМІ

— 9 квітня 2015, 17:30

Про це пише муніципальна газета "Вечірній Київ" з постанням на координатора спільноти "Місто-Сад" Євгенію Кулебу.

За словами Кулеби, столичні активісти дізнались про рішення суду від 14 жовтня 2014 року, яке залишило в силі плани щодо будівництва у дворах і на Михайлівській площі офісного центру.

"Ми дізнались, що прокуратура уже все без нас "порішала". Поки ми створювали на місці звалища, що існувало тут упродовж 7 років, Сквер, прокуратура прокрутила класичну для себе схему – тихенько програла всі суди, без жодних повідомлень", - розповіла Кулеба.

Кияни багаторічне звалище перетворили на доглянутий сквер

Вона додала, що активісти подали заяву у березні 2014 року, і тоді прокурор сказав, що він повідомить про засідання судів у письмовому вигляді, але додав, що це тягтиметься роками.

"Але про суди, їх результат, про апеляції ніхто нікого не повідомляв. У рішенні стоїть, що ми не з’явились. Ми кілька тижнів тому попросили депутата Київради Рену Назарову дізнатись, як там наша справа. І ось що з’ясувалось: зараз справа у касаційному оскарженні", - додала Кулеба.

Ось так сквер виглядав восени 2014 року

Засідання Київського госпсуду, де було прийнято рішення про відмову у позові, вела суддя Пригунова А.Б., міську прокуратуру представляла Лядецька Л.В.

Сквер можуть забудувати готельно-офісним комплексом. Фото archimatika.com

Сквер, прилеглий до Михайлівської площі, який так і називався "Сквер по вулиці Михайлівській" площею 0,3 га без громадських слухань Київрада 8 лютого 2007 року передала ТОВ "Укрінвестресурс" для реконструкції скверу і будівництва готельно-офісного комплексу.

Оренда ділянки площею 0,5512 га була оформлена на 10 років 30 березня 2007 року, а уже 31 травня 2007 року Київрада і "Укрінвестресурс" підписали договір купівлі-продажу ділянки у 0,2549 га.

Частина ділянки, що входить до Михайлівської площі, розташована на території історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Фото з сайту misto-sad.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні