Журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмайлова, яка перебуває в ув'язненні, отримала премію за свободу слова

— 7 травня 2015, 13:04

Ця нагорода для репортерів, яких переслідують на батьківщині за їх роботу. Як і багато колишніх лауреатів, Хадіджа Ісмайлова не змогла бути присутньою на церемонії. Повідомляє Радіо Свобода.

Хадіджа Ісмайлова відома серією журналістських розслідувань, в яких викрила корупційні зв'язки найближчого оточення та родини президента Азербайджану Ільхама Алієва.

З її матеріалів стало відомо, що одним з найбільших мобільних операторів країни через офшорні компанії володіють дочки Алієва. Серед інших розслідувань Хадіджи – взаємозв'язок сім'ї президента з діяльністю національної авіакомпанії і золотодобувних підприємств, приховані тендери, які вигравали тільки наближені до Алієва люди, а також елітна нерухомість, якою володіє сім'я президента по всьому світу.

Хадіджа Ісмайлова

"Вона завжди задає людям незручні питання – не важливо, чи то член опозиційної партії або чиновник уряду. Кожному гостю її програми доводилося нелегко. Тому її передача була найпопулярнішою в Азербайджані. Влада вже тривалий час стежили за нею, але вона давно зробила усвідомлений вибір. Це приклад, який вона хотіла подати іншим журналістам – не треба боятися", – прокоментував колишній директор азербайджанського бюро Радіо Свобода Кенан Алієв.

На церемонію на честь Хадіджи Исмайловой в Нью-Йорку зібралися більше 800 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні