Розпочалась добудова нового корпусу "ОХМАТДИТУ" - МОЗ

— 1 червня 2015, 19:00

Це стало можливим після того, як державне підприємство "Укрмедпроектбуд" – замовник будівництва – перейшло під юрисдикцію Міністерства охорони здоров’я України.

Тепер освоєння 500 млн грн, які виділили з державного бюджету цього року, буде під контролем міністра, депутатів та громадськості: для цього МОЗ розробляє поетапний план освоєння, а депутати домагаються початку фінансування вже з червня.

"Якщо держава виконає свої зобов’язання з фінансування, за рік корпус може бути введеним в експлуатацію", - пообіцяла директор "Укрмедпроектбуд" Ірина Коваль.

"Створення в Україні сучасної онкогематології – загальнонаціональна справа, від якої залежать життя сотень маленьких пацієнтів", - заявив Олександр Квіташвілі під час презентації.

Стартут кампанії "300 життів щороку" з добудови нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ".

Під час заходу громадськість також ознайомилась з результатами благодійного проекту "Носиш Y-футболку – будуєш "ОХМАТДИТ". Зокрема, побачила закінчену покрівлю даху блоку "Д" недобудованого корпусу, де розміститься відділення дитячої радіології.

Як відомо, щороку 300 українських дітей отримують діагноз, який потребує пересадки кісткового мозку. Третині з них необхідна трансплантація від нерідного донора.

В Україні такі операції не роблять, а в Європі це коштує від 200 00 до 550 000 євро. За останні три роки на операції з пересадки кісткового мозку українці витратили за кордоном 90 млн євро.

У новому корпусі "ОХМАТДИТ" з’явиться можливість робити трансплантації від нерідного донора. Одна пересадка коштуватиме державі від 150 тис. грн, а батькам обходитиметься безкоштовно.

За матеріалами 300lives.org та прес-служби МОЗ

Реклама:

Головне сьогодні