Коли не знаєш, що робити зі своїм життям: рятівні виступи TED

— 7 червня 2015, 13:01

Корисну добірку пропонує сайт TED.

Чому вам не вдасться блискуча кар’єра

Професор економіки Університету Ватерлоо Ларрі Сміт кидає виклик усім абсурдним виправданням, які люди вигадують замість того, щоби йти за своїм покликанням.

Перш ніж померти, я хочу…

Художниця, дизайнерка та учасниця програми TED Fellow Кенді Чанг перетворила покинутий будинок у Новому Орлеані на інтерактивну дошку, на якій усі бажаючі ділилися своїми мріями та сподіваннями, продовжуючи цю запропоновану фразу. Відповіді мешканців – вражаючі, зворушливі, смішні - неочікувано стали дзеркалом спільноти. А що б написали ви?

Приймайте майже перемогу

Історик Сара Льюїс пропонує подумати про роль мало не поразки та майже перемоги в нашому житті. Може, саме майже перемоги штовхають нас уперед до успіху?

Будь митцем, просто зараз!

Хто сказав, що коли-небудь нам треба перестати гратися і творити? Корейський письменник Йонг-ха Кім закликає вивільнити ту внутрішню дитину, котра є в кожному з нас, митця, який хоче гратися завжди.

Ви - людина?

Зе Франк став інтернет-зіркою у 2001-му, завдяки знятому ним та його друзями відеоролику How to Dance Properly. Нині він є авторитетним спікером у галузі віртуального життя та онлайн-проектів. У своїй промові Франк ставить глядачам серію простих запитань, котрі мають дати відповідь: люди вони або, може, ні.

Психологія вашого майбутнього "я"

Психолог Ден Гілберт каже: "Людські створіння – незакінчена робота, вони помиляються, коли вважають себе завершеними". Він говорить про феномен, який називає "кінець історії ілюзій", коли ми уявляємо собі, ніби тією людиною, якою є тепер, ми будемо до скону. Підказка: в жодному разі.

Не жалкуйте про жалкування

Нам навчали жити без шкодувань. Але чому? На прикладі свого татуювання журналіст та письменниця Кетріy Шульц показує приклад, як приймати те, про що жалкуєте.

Як зробити тяжкий вибір

Цей виступ може в буквальному сенсі змінити ваше життя. Яку кар’єру варто обрати? Розірвати стосунки або одружитися? Де жити? Великі рішення можуть бути до болю складними. Це тому, що ми неправильно думаємо про них, стверджує філософ Рут Чанг. Вона пропонує нову систему, за якою можна сформувати наше справжнє "я".

Сила відпочинку

Дизайнер Стефан Сегмейстер кожні 7 років зачиняє свою нью-йоркську студію на річну перерву, щоби оновити та освіжити свій творчий світогляд. Він демонструє нові проекти, на які його надихнув відпочинок на Балі.

Відео з сайту TED

Реклама:

Головне сьогодні