МОН разом з CRDF Global створило фонд підтримки українських вчених

— 8 червня 2015, 14:12

Мета такого партнерства - підтримка українських вчених та наукових досліджень, йдеться на сайті відомства.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт у своєму зверненні до CRDF Global зазначив, що Україна має потужну систему вищої освіти і науки, яка впроваджує інноваційні технології та забезпечує модернізацію економіки, виробництва та суспільства в цілому.

На його думку, нині країні необхідно вирішити важливі завдання, що постали у зв’язку з тимчасово окупованою 7,8 відсотками української території. Серед вимушених переміщених осіб, яких налічується більше ніж 1,2 млн з непідконтрольних українській владі територій, більше ста тисяч учених, викладачів університетів і шкільних вчителів, студентів. Також 26 університетів і науково-дослідних інститутів були переселені на підконтрольну українській владі територію, однак, всі їхні споруди, лабораторії, вся матеріально-технічна база залишилися на непідконтрольній Уряду території.

Як підкреслив Міністр освіти і науки, саме в той час, коли на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу здійснюється руйнування промисловості, дуже важлива підтримка та співпраця з CRDF Global. За словами Сергія Квіта,наука, наукові дослідження та інновації можуть не тільки примирити людей, але також забезпечити поступове та впевнене відновлення країни.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні