Новий харчовий тренд: Великобританія шаленіє від буряку

2
8 червня 2015

Продажі овоча в національному масштабі у Великобританії виросли до 1 мільйона фунтів стерлінгів на тиждень, а знамениті шеф-кухарі з ентузіазмом приступили до створення нових оригінальних рецептів.

Новий статус продукту призвів до появи нових продуктів на полицях супермаркетів, починаючи від супів і салатів, до чіпсів і навіть напоїв, пише The Daily Mail.

Приводом для ажіотажу стало дослідження вчених Queen Mary University of London, які з'ясували, що регулярне споживання буряку знижує кров'яний тиск та зменшує ризик інсульту.

Як наслідок - супемаркети Великобританії збільшили кількість продуктів, де буряк - ключовий інгредієнт, на 20%.

За словами директора з маркетингу одного із супермаркетів Ентоні Гардінера, було багато найкових робіт про переваги буряка і їх очікується ще більше наступного року.

powered by lun.ua