Совсун: Дипломи від "ДНР/ЛНР" не визнають ніде, навіть у Росії

— 7 липня 2015, 13:07

Про це заявила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун на брифінгу у вівторок, повідомляє Інтерфакс.

Відтак у МОН радять студентам переводитися в університети на території, підконтрольній українській владі.

"Про дипломи та інших документах, що видаються в так званих" ДНР "та" ЛНР ". Безумовно, ці документи не мають ніякої легітимної сили ні в Україні, ні в Європі, ні навіть у Росії", - сказала Інна Совсун.

Вона розповіла, що деякі університети, що знаходяться на території, неконтрольованої українською владою, встановили зв'язки з вищими навчальними закладами Російської Федерації і видають своїм випускникам дипломи російських університетів.

"Ми зі свого боку повідомили колегам з Європи та пояснили їм ситуацію, і вони зараз мають дуже серйозні сумніви в тому, чи продовжувати визнавати дипломи цих російських університетів", - сказала Совсун.

На думку першого заступника міністра, подібна практика буде припинена, оскільки це ставить під питання репутацію таких навчальних закладів у Росії.

Інна Совсун порадила студентам для завершення навчання переводитися до вищих навчальних закладів, де діє українська влада.

"Ми пропонуємо студентам переводитися або в евакуйовані університети, або в інші університети України, щоб завершити навчання і отримати диплом, який буде визнаний. Інших механізмів сьогодні немає. Будь-які документи, де зверху написано" Донецька народна республіка", не визнаються ніде, включаючи Росію", - підсумувала вона.

Раніше повідомлялось, що студенти Донбаської академії будівництва й архітектури Макіївки Донецької області одержали дипломи Ростовського державного будівельного Університету.

Реклама:

Головне сьогодні