Тест

У концертній залі Латвії "Дзінтарі" збирають кошти для українських дітей. Відео

Так, на величезному концерті класичної музики безкоштовно погодилися виступити найкращі оперні виконавці Латвії. Кількагодинна телетрансляція наживо, марафон зі збору грошей, сотні залучених меценатів, повідомляє Громадське.

Квиток коштує близько 40 євро. "Ми, як і всі, дали грошей ще й у скриньки на вході", - новообраний президент Латвії Раймонд Вейоніс. Через два дні він готується стати главою держави, але сьогодні з дружиною теж тут, у Юрмалі.

Окрім них, на концерті присутні - міністр закордонних справ, спікерка та депутати Сейму, посли Литви та Естонії. Від України – віце-спікерка Верховної Ради Оксана Сироїд.

Організацію взяв на себе клуб "Rotary Ridzene". "Було зовсім не складно, всі одразу погоджувалися, єдине, що говорили, - це чому раніше ми не робили такого", - розповідає президент клубу Майріта Соліма. Каже, - ще до початку концерту, на рахунки надійшло більше 50 тисяч євро. І це тільки початок. За тиждень планується телевізійна версія концерту і збір коштів триватиме.

Відтак, вже у серпні-вересні до Латвії зможуть приїхати кілька сотень українських дітей. В першу чергу – тих, хто втратив батьків через війну на Донбасі, розповідають організатори:

"Ми зрозуміли, за цей час, що значить, що у нас немає війни. Хочемо, щоб і українські діти побачили не тільки автомати і пушки, але й море, сонце і мир".