Голландські студенти створили "шкіру" з фруктових відходів. Фото

— 11 серпня 2015, 18:13

Як розповів один із авторів проекту Fruitleather Rotterdam, Х'юго де Бун, із вікон Академії імені Віллема де Кунінга, у якій вони вчаться видно площу, де щовівторка та щосуботи проходить базар.

"Ми бачили, як (наприкінці дня) площа повністю вкрита залишками продуктів, тож… ми усвідомили, що це проблема, яку нам би хотілося вирішити з дизайнерської точки зору", - сказав він.

Про це пише Mashable.

Молоді дослідники з'ясували, що викидається 3500 кілограмів відходів. На їхнє знищення продавці мають платити по 12% від вартості за кіло. Як результат, багато хто викидає залишки свого товару потайки.

Студенти стали брати в продавців залишки фруктів та експериментувати. Деталі процесу вироблення еко-шкіри – це секрет. Але де Бун розповів про основні етапи: з фруктів ретельно вилучаються всі насінини, фрукти перетворюються на пюре та варяться, щоби були знищені всі бактерії. Далі маса розподіляється по "специфічній поверхні", котра має ключове значення для процесу висушування.

Х'юго підкреслює, що саме торбу для початку вони виготовили, щоби дати людям наочне уявлення, як із такого матеріалу можна виготовити якусь річ.

Проект зацікавив багатьох, зокрема виробника сидінь для автомобілів. Наразі ж команда студентів займається тестування матеріалу на міцність, водонепроникність, а також думає, як зробити "шкіру" якомога довговічнішою.

Реклама:

Головне сьогодні