На День Незалежності можна буде насолодитися класичною музикою на Майдані

— 7 серпня 2015, 11:35

Про це розповів головний режисер дійства Сергій Проскурня, пише "Урядовий кур’єр".

За його словами, розважальних заходів не буде на Майдані, що тепер асоціюється з трагічними подіями.

"Формат симфонічних оркестрів, серйозної класичної музики — найприйнятніший. Це саме те, що зможе говорити й про вшанування загиблих під час Революції гідності, і про події на сході країни", - вважає Проскурня.

Постановник повідомив журналістам, що фінальним акордом відзначення Дня Незалежності стане виступ на столичному Майдані "I, culture orchestra", який торік увійшов до двадцятки найрейтинговіших оркестрів світу.

Того ж дня всесвітньовідомий колектив з окремою програмою виступить і в Національній опері.

Це відбудеться завдяки Міністерству закордонних справ Польщі та Інституту Адама Міцкевича (Варшава).

"Саме музика має бути вікном між Заходом та Сходом. Тож програма виступу включатиме твори композиторів різних країн", - сказала проект-менеджер Інституту Адама Міцкевича Ева Богуш-Моор на прес-конференції.

Керує "I, culture orchestra" молодий український диригент Кирило Карабиць. Він працював із оркестрами Будапешта, Парижа, Страсбурга. Нині він головний диригент Борн мутського симфонічного оркестру (Великобританія).

"Наші музиканти дають змогу слухачам відчути частинку культури своєї країни, водночас об’єднуючи музику в одну симфонію. Це важливо, адже принцип діяльності оркестру — виступати в державах, звідки родом музиканти", - сказав Кирило Карабиць.

"Я сподіваюся, що мої співвітчизники зможуть по-іншому оцінити класичну музику, адже останнім часом вона стає частиною повсякденного життя в усьому світі", - додав він.

Сергій Проскурня також розповів, що "в День Незалежності українців чекатиме ще багато сюрпризів та подарунків, які ми зберігатимемо у таємниці до останнього".

Єдине, що вдалося дізнатися журналістам, — ведучим програми буде Євген Нищук, а коментуватиме за кадром Юрій Макаров.

Раніше перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук повідомив: "24 серпня, на відміну від попереднього року, не передбачається проведення військового параду. Жодна військова техніка не братиме участі у проведенні заходів 24 серпня на Майдані Незалежності й на Хрещатику. Передбачається проведення Маршу Незалежності…".

Реклама:

Головне сьогодні