Найпопулярніші розмови про науку TED. Відео

— 8 серпня 2015, 14:36

"Українська правда. Життя" публікує 10 найцікавіших розмов про науку від TED.

Мій інсульт

Джилл Болт Тейлор отримала можливість дослідити мозок "з середини". Жінка захворіла на обширний інсульт і спостерігала як її мозкові функції, на кшталт руху, мови та самосвідомості, відмовляли одна за одною. Дивна історія.

10 речей, яких ви не знали про оргазм

Авторка книг та популяризатор науки Мері Роуч наводить 10 несподіваних фактів про кульмінацію статевого акту, від химерних до дуже смішних. Цей виступ призначається для перегляду дорослими.

Підводні дивовижі

[L]Океанограф Девід Галло знайомить глядачі із неймовірними підводними створіннями, каракатицею, що змінює колір, досконало закамуфльованого восьминога та іншими створіннями, що мешкають у глибинах.

Дивовижна наука про щастя

Соціальний психолог Ден Гілберт говорить про "психологічну імунну систему" людини, котра дає нам змогу почуватися щасливими навіть тоді, коли все складається не так, як нам хочеться.

Питання до Всесвіту

Професор Стівен Хоакінг ставить кілька питань про всесвіт: Як він розпочався? Звідки взялося життя? Чи ми єдині? Та обговорює як ми б могли відповісти на них.

Візуалізована концепція народження

Спеціаліст із створення образів Олександр Ціарас ділиться потужною медичною візуалізацєю, показуючи людський розвиток від зачаття до народження і за його межами.

Чому ми спимо?

Рассел Фостер циркадний невролог: він вивчає цикли сну мозку. І він запитує: Що ми знаємо про сон? Не багато. Виявляється це щось, що ми робимо одну третину нашого життя.

У цій розмові, Фостер ділиться трьома популярними теоріями про те, чому ми спимо, розвінчує деякі міфи про те, скільки сну необхідно для різного віку та натякає на сон, як провісник психічного здоров'я.

Тест, здатний виявити рак підшлункової, створений підлітком

Більше 85% раку підшлункової залози діагностуються на пізніх стадіях, коли хворий має менше ніж 5% шансів вижити. Джек Андрака розповідає про те, як він винайшов діагностуючий "ранній" тест. Дешевий, ефективний та не інвазивний. Все - до своїх 16-ти років.

Оптичні ілюзії показують як ми бачимо

Кольорові ігри Бо Лотто не лише зруйнують ваше бачення, а й покажуть те як працює ваш мозок.

Боротьба з раком

Вільям Лі представляє новий спосіб думати про лікування раку та інші захворювання: анти-ангіогенезу, запобігає росту кровоносних судин, що живлять пухлину.

Реклама:

Головне сьогодні