Розмови TED, що повернуть вас до школи. Відео

— 1 вересня 2015, 11:25

Чому я закохався у гігантські цифри

Вони завдовжки в мільйони цифр; щоб їх відшукати, потрібне ціле військо математиків і машин - хіба тут не закохаєшся у гігантські прості числа? Адам Спенсер, комік, який усе життя кохається у математиці, ділиться своєю любов'ю до цих дивних чисел і таємничих чарів математики.


Перше вересня - найкращі часи аби згадати свої шкільні роки

Коли Джордж Такеї був дитиною, він і його родина піддалися інтернуванню в табір для американців японського походження, як міру "обережності" під час Другої світової війни.

70 років потому Такеї озирається на те, як цей табір сформував його дивовижне власне поняття патріотизму та демократії.

Вище, Швидше, Сильніше

[L]Якщо подивитися на результати спортивних змагань за останні десятиліття, можна подумати, що людська раса стала швидше, вище і сильніше чи не в усіх галузях. Однак, як зазначає Девід Епштейн, можливо, нам варто відкласти самовихваляння. У поліпшенні спортивних рекордів грає роль безліч факторів, і розвиток наших природних талантів лише один з них.

Навчайте кожну дитину мистецтву харчування

Ділячись вражаючими історіями свого проекту, спрямованого проти ожиріння у Західній Вірджинії, лауреат премії TED Джеймі Олівер робить різкий випад проти нашої безграмотності у харчуванні.

Для чого людям потрібна поезія

"Ми всі помремо - вірші допомагають нам з цим жити". У чудовій і смішній промові літературний критик Стівен Берт запрошує нас у ліричну подорож з деякими його улюбленими поетами, з самого початку і до кінця прагнення людини уявляти.

Чого нас можуть навчити далеку галактики

У веселій, захопливій промові підліток Генрі Лін розглядає дещо неочікуване на небі: віддалені скупчення галактик. Вивчаючи властивості найбільших утворень всесвіту, за словами переможця наукового форуму Intel Science, ми можемо багато дізнатися про наукові таємниці нашого світу та галактики.

Скульптури, які б почувалися у глибокому морі, як у себе вдома

У молодості Ши Цзе Хуану дуже подобалося розбирати на частини іграшки і досліджувати прилавки нічних ринків в Тайвані у пошуках несподіваних речей. Сьогодні учасник проекту TED Fellow створює незвичайні інсталяції, які, здається, живуть своїм власним життям: вони кліпають очима, ворушать щупальцями, а деякі їх частини світяться, мов біолюмінесцентнні морські істоти.

Добірка із сайту TED

Реклама:

Головне сьогодні