"Мене це не спинило": хлопчик, що здолав рак і втратив ногу, бере участь у тріатлонах. Фото

— 2 вересня 2015, 18:05

Знімок був зроблений у 2013-му році. Зараз героєві, Бену Бальцу з Флориди, 14 років. Свою ногу він утратив у 6.

Про нього розповідає Today.

Бен захворів на остеосаркому, і лікарі не мали іншого виходу, крім як ампутувати йому ногу. Як тепер згадують батьки, Джей Сі та Кім, тоді вони лише мріяли про той час, коли їхня дитина переможе рак, і вони разом зможуть призвичаїтися до зміни, яка сталася в їхньому житті.

Тепер Бен здоровий та сильний, а приклад його незламної сили духу надихає багатьох людей. Минулого тижня його фото з тріатлону 2013-го року стало інтернет-хітом. Старша сестра хлопця надіслала світлину на конкурс до журналу Runner's World, але за його умовами учасники мали бути лише повнолітні. Зате світлина надзвичайно зворушила читачів.

На сьогоднішній день Бальц уже взяв участь у понад 10 змаганнях із тріатлону.

"Я ніколи не думав, що захворію на рак – я навіть не чув про рак, доки не захворів – і ніколи не думав, що зможу продовжити брати участь у тріатлонах. Але все це здійснилося, і ось він я – вилікувався від раку, бігаю, їжджу на велосипеді, плаваю та навіть займаюся серфінгом", - говорить Бен.

"Моя ампутація не зупинила мене та навіть не змусила пригальмувати. Вона лише поставила переді мною перепони, і я їх усі подолав", - каже хлопчик.

До слова, в 2012-му році, коли Бен брав участь у черговому змаганні, він подолав частину дистанції на велосипеді та проплив, але коли почав бігти, його протез зламався. На допомогу хлопцеві прийшли морські піхотинці. Один із них закинув Бена собі на спину та добіг із ним до фініша. Те відео теж облетіло Інтернет та з'явилося в ефірі багатьох телеканалів.

Нагадаємо, нещодавно в своєму першому тріатлоні фінішував 8-річний британець Бейлі Метьюз, хворий на ДЦП. Останні метри хлопчик здолав навіть без ходунків.

Фото з сайту Today, відео з YouTube

Реклама:

Головне сьогодні