У Національному авіаційному університеті виявили порушень на 300 мільйонів

— 8 вересня 2015, 11:42

Про це повідомили у прес-службі Міносвіти.

Відділом внутрішнього аудиту Міністерства освіти і науки України з 25 червня до 5 серпня 2015 року проведено позаплановий внутрішній аудит у Національному авіаційному університеті, за 2008 - 01.07.2015 роки. (період, коли на посаді ректора НАУ перебував Кулик М.С.).

У результаті виявлено, що відповідальні посадові особи університету не в повній мірі дотримуються вимоги законодавства України, та не здійснюється якісний внутрішній контроль за станом використання коштів держбюджету.

Це та інші дії призвели: до втрат матеріальних активів на загальну суму 115 751,71 тис. грн; фінансових ризиків щодо втрати в подальшому матеріальних активів на суму 115 388,06 тис. грн та неефективного використання бюджетних коштів – на 66 959,20 тисяч гривень.

У НАУ мають місце службова бездіяльність відповідальних осіб та незабезпечення відшкодування матеріальної шкоди від втрати матеріальних активів (квартири в житлових будинках на території НАУ; компенсації за використану забудовниками землю, яка знаходилась в постійному користуванні НАУ тощо), а також дії та/або службових осіб, через які створені значні фінансові ризики втрати матеріальних активів в подальшій діяльності через неврахування інтересів Університету при укладенні та реалізації господарських угод тощо.

Також НАУ з грубими порушеннями вимог законодавства України здійснив закупівлю за державні бюджетні кошти, неправомірно застосувавши неконкурентну процедуру закупівлі в одного учасника (австрійської компанії) літаків на суму понад 30 млн грн, які весь час з моменту поставки у 2012 році не використовувались за призначенням.

Унаслідок встановлення фактів щодо недоліків та суперечностей в діяльності університету, що призвели до недотримання вимог законодавства України, аудиторською групою надається негативний висновок стосовно діяльності даного навчального закладу.

Про результати аудиту буде офіційно поінформовано Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру України.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні