7-річна художниця з Австралії має власну майстерню та всесвітнє визнання. Фото

— 9 вересня 2015, 12:21

Її роботи з аншлагами демонструвалися у галереях Нью-Йорка, Лондона, Італії, Гонконга. Про неї писав Forbes та її діяльність висвітлювали найпопулярніші телеканали США та світу. Видання The New York Times порівняло її з Джеймсом Поллоком, а професор Арт-Академії у Петербурзі назвав її "Моцартом у образотворчому мистецтві" та навіть написав про неї книгу, пише News.com.au.

Як йдеться на офіційному сайті маленької майстрині, тато, австралійський художник Майкл Андре, залишив чисте полотно у вітальні, вона доповзла до нього і почала вичавлювати з тюбиків фарби. І їй це шалено сподобалося.

Батько-художник подивився на картину миттєво вражений красою роботи дочки. Вона створила надзвичайно красиву картину - справжній витвір мистецтва - роботу зрілого художника-абстракціоніста. Картина була невинна і вільна.

Її перша виставка відбулася, коли їй було всього 2 роки. У дівчинки творча сім'я, яка її в усьому підтримує: тато-художник, мама, Ніка Калашникова, фотограф, і дідусь - професійний живописець.

Аеліта має дуже широкий погляд та не обмежує себе у творчості. Аеліту, у переважній більшост, цікавлять кольори, текстура, форми та лінії, як виразний елемент у процесі створення. Бульбашки, порошки, глянцеві поверхні дуже інтригують її експериментальний розум і вона знаходить нескінченні варіації взаємодії кольору.

Аеліта Андре наразі вважається наймолодшим художником світу та має свою групу колекціонерів її робіт і прихильників по всьому світу. Вона постійно виставляється.

Можна сказати, що Аеліта є міжнародно визнаним художником, чиї персональна виставка в галереї Agora в Нью-Йорку, продалася протягом семи днів.

Ще не маючи 5-ти років, вартість однієї з робіт художниці складала 24 тис. доларів США.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні