У Львові реконструюють площу перед оперним та облаштують світломузичний фонтан. Фото

— 9 вересня 2015, 14:48

Про це під час брифінгу розповів головний архітектор міста Юліан Чаплінський, якого цитує Офіційний портал мешканців у Львові.

"Європа давно відійшла від звичних фонтанів, здебільшого, з двох причин: тому що в чаші назбирується дуже багато бруду, а також тому, що з неї йдуть величезні випаровування – близько 20% у спекотний день. Тому є ідея зробити фонтан в один рівень із гранітним замощенням", - каже він.

Як додає архітектор проекту Іван Юнаков, це також надасть змогу взимку використовувати місце перед Оперою для встановлення ялинки.

Новий фонтан буде знаходитись приблизно в тих самих межах, що й сьогоднішній. Саму ж площу, де він знаходитиметься, повністю оновлять: тут облаштують клумби, встановлять лавочки, насадять зелені, аби створити нею шумовий екран від дороги, яка проходить з обох боків від театру, та забезпечити звукову ізоляцію.

У фонтані також встановлять метеостанцію, яка буде слідкувати за напрямком вітру та вологістю й регулюватиме висоту води.

Окрім того, він буде світломузичним: як підкреслює Іван Юнаков, музика гратиме не постійно та буде сполучена з Оперним театром – тобто, те, що відбуватиметься там, водночас буде чутно й на вулиці. Також на площі вбудують в землю світлодіодні світильники, підкреслюючи велич Оперного театру, та підсвітять лавочки.

Площу замостять новою, більшою та міцнішою, плиткою, і ліквідують сходинку між фонтаном та Оперою. Вона отримає безкоштовний доступ до Wi-Fi та он-лайн-бібліотеки.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні