Ще раз про грудне вигодовування: у Польщі створили фотопроект і мапу для годуючих мам. Фото

— 1 жовтня 2015, 11:30

Спеціальна фотосесія у Кільче, створена фотографом Анною Лосак, була створена із благодійною метою. Його головна ідея - заохотити жінок годувати дітей грудьми, адже цей процес є вкрай важливим для правильного фізичного та емоційного здоров'я дитини і показати, що вони мають право робити це у публічних місцях.

Як розповіли "Українській правді. Життя" Паула та Агнешка, світлини годуючих матерів у різних публічних місцях показують, що жінка має право годувати в різних міцях суспільного простору. Фотографії покликані також засвідчити, що годування грудьми природно вписується в їх повсякденну діяльність.

Паула каже, що наразі до випуску готується спеціальний календар, де будуть зображені 12 годуючих мам. Він надійде у продаж уже у грудні, а весь прибуток піде на підтримку родин, що мають всиновлених дітей.

Крім того, як розповіла Паула, вони разом з Агнешкою, створили спеціальну мапу-список "дружніх" до грудного вигодовування місць. Такі локації позначені на мапі і мами зможуть з комфортом годувати своїх немовлят.

Наразі у проекті беруть участь більше 80 фотографів, які фотографують годуючих мам.

Як відомо, нещодавно на "Українській правді. Життя" розгорнулася дискусія щодо грудного вигодовування у публічних місцях. Так, автор статті "Этикет: грудное кормление в публичных местах" Анна Чаплигіна підняла питання етикету і грудного вигодовування у публічних місцях.

Натомість Анастасія Сальникова, у відповідь на цей матеріал озвучила кілька коментарів і розпочала дискурс щодо материнства, який переважає у суспільстві.

Фотопроект про грудне вигодовування Іветте Івенз.

Фотопроект про грудне вигодовування від мами чотирьох дітлахів Ерін Вайт, яка мала важкі часи, коли вигодовувала грудьми своїх дітей.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні