Тест

Про прощання з життям: у Данії існує служба, що виконує останні бажання невиліковних людей. Фото

Пацієнт - смертельно хвора людина, що провела три місяці поспіль на лікарняному ліжку. Під час поїздки він дуже хотів побачити канал Влардінген востаннє. Він хотів трошки побути на сонці та вітру, відчути запах води, перш ніж знову повернутися до лікарні.

Водій швидкої Кес Велдбоер виконав останнє бажання людини. І по мірі того, як в неї текли сльози, чоловік усвідомлював, що існує потреба та спосіб виконувати останні бажання невиліковно хворих пацієнтів.

Ця організація транспортує невиліковних людей, які потребують високого рівня допомоги та величезну кількість медичного обладнання та висококласного персоналу.

Вони також виконують останні бажання хворих діток. Вони різняться від бажання стати героєм кліпу до прагненням побути солдатом армії.

Маріо та його жираф

Перед тим, як 54-річний Маріо помер, він мав спеціальне бажання - попрощатися зі своїм улюбленим жирафом.

Маріо пропрацював у Роттердамському зоопарку у Нідерландах протягом 25-ти років. Після зміни він любив відвідувати тварин та допомагав доглядати їх, у тому числі за жирафами.

Маріо захворів на рак мозку і у свої останні дні, все що він хотів - це відвідати зоопарк востаннє. Він хотів попрощатися з колегами та з деякими друзями-тваринами.

Маріо вдалося відвідати свого улюбленця жирафа.

Іноді бажання бувають дуже простими. Як, наприклад, - з'їсти останню порцію морозива зі своїм коханим чоловіком.

Або в останнє побувати вдома чи подивитися на щось гарне.

Так, одна жінка, яка протягом шести місяців не була вдома, протягом години просто роздивлялася все навколо, ймовірно відтворюючи моменти, які вона там пережила. Після цього, вона спокійно попросила забрати її назад.

Інший пацієнт просто хотів побачити востаннє улюблену картину Рембрандта.

А ще один пацієнт забажав провести вечір, спостерігаючи за тим, як граються дельфіни.

Люди просто хочуть побачити своїх онуків, або знову постояти на пляжі. Виявляється, що найпростіші життєві задоволення є для них найбільш значущими.

Здається, що ніколи не вистачає часу. Ні дня. Ні року. Ні цілого життя. Але тоді, можливо, краще цінувати те, що ми вже маємо, а не витрачати так багато часу думаючи про всі ті речі, яких ми ще не зробили.

Те, що ми пам'ятатимемо наприкінці життя, - це не стрибки із парашутом та подорожі Європою. Це може бути запах шпалер у будинку, де ми виросли, або сонячний день, проведений біля води, або це будуть маленькі моменти, проведені з людьми, яких ми любимо найбільше.

За матеріалами upworthy.com