Італійський президент посмертно нагородив українця, який хотів запобігти пограбуванню

— 1 жовтня 2015, 17:36

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента Італії.

"Президент Матарелла на пропозицію міністра внутрішніх справ Ангеліно Альфано посмертно нагородив золотою медаллю за цивільні заслуги українського будівельника Анатолія Короля, який загинув 29 серпня, намагаючись зірвати пограбування супермаркету в Кастелло ді Цистерна", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що Серджо Матарелла вручить нагороду родині загиблого українця 2 жовтня в президентському палаці.

"Золота медаль за цивільні заслуги" є найвищою цивільною відзнакою Італії і вручається президентом "для відзначення актів виняткової мужності".

Нагадаємо, 38-річного українця Анатолія Короля застрелили у місті Кастелло-ді-Цистерна, в провінції Неаполя.

Виходячи з супермаркету, чоловік помітив злочинців і, залишивши свої покупки і коляску з дитиною біля входу, повернувся в магазин, щоб спробувати зупинити пограбування.

Українець кинувся на одного з грабіжників, який погрожували касирові пістолетом, в цей момент інший злочинець вистрілив чоловікові в груди і ногу кілька разів.

Поліція Італії затримала злочинців. Вбивцями виявилися двоє братів 32 і 20 років. Вони в усьому зізналися.

Тоді смерть українця, в якого лишилося троє дітей, збентежила все співтовариство Кастелло ді Чістерна. Мер оголосив день жалоби, а міська адміністрація взяла всі витрати із організації похорону на себе.

Італійці влаштували ходу у пам'ять про сміливого українця, який ціною власного життя та на очах у власної дитини захистив інших людей.

"Європейська правда"

Реклама:

Головне сьогодні