Що не так з їжею, яку ми їмо? Виступи TED

— 3 жовтня 2015, 11:00

Зверніть увагу: до всіх виступів пропонують субтитри українською та російською мовами.

Навчіть кожну дитину що ж таке їжа

Джеймі Олівер ділиться потужними історіями зі своєї програми проти ожиріння у Хантінгтоні та пропонує здійснити глобальний напад на наше невігластво у питаннях, що стосуються їжі.

Що не так з тим, що ми їмо

Автор New York Times, який пише про їжу Марк Біттман, у своїй яскравій та смішній розмові каже про те, що не так з їжею, яку ми їмо (забагато м'яса, мало рослин, багато фаст-фуду та мало їжі домашнього приготування) і чому це є небезпечним для всієї планети.

Ми маємо годувати весь світ

Луїз Фреско показує нам, чому ми маємо тішитися від того, що маємо білий хліб промислового виробництва із супермаркета. Вона каже, що екологічне масове виробництво нагодує світ, але й лишить місце для маленьких пекарень із традиційним виробництвом.

Американська дієта, що вбиває світ

Забудьте про всі страшні хвороби, про які ви почули у випуску новин. Серцево-судинні захворювання вбивають більше людей, ніж всі інші разом. І цьому, в основному, можна запобігти. Доктор Дін Орніш пояснює, як зміна наших харчових звичок може врятувати життя.

Нескінченна кількість морепродуктів? Давайте будемо розумніші!

Шеф-кухар Бартон Сівер представляє дилему: морепродукти - один із найцінніших джерел білка для людини, але надмірний рибний промисел згубний для океанів. Він пропонує просте рішення для збереження риби в раціоні, що є дзеркалом улюбленої приказки кожної мами: "Їж свої овочі!"

[L]Бережи океан, годуй світ!

Навіщо морському біологу говорити про голод у світі? Джекі Савітц каже, що зміна ситуації з океанами може допомогти нагодувати мільярд голодних людей планети. У своєму виступі Савітц розповідає, що насправді відбувається з нашим світовим рибальським промислом сьогодні і пропонує розумні рішення, як допомогти йому зцілитися, виробляючи більше їжі для всіх нас.

Глобальний скандал з харчовими відходами

Західні країни викидають майже половину своєї їжі не тому, що вона неїстівна, а тому, що вона не виглядає привабливо. Трістрам Стюарт закликає до більш відповідального використання світових ресурсів.

Що не так зі шкільними обідами

"Бунтарка шкільних обідів" Енн Купер розповідає про майбутні революційні зміни у сфері шкільного харчування - на місцеву, корисну, сезонну і навіть освітню їжу.

Чому я вегетаріанець у будні

Ми всі знаємо аргументи про те, що бути вегетаріанцем краще не лище для навколишнього середовища, а й для тварин. Але тим, хто звик до м'яса - буде важко. Грехем Хілл пропонує потужну і прагматичну пропозицію: бути вегетаріанцем у будні дні.

Реклама:

Головне сьогодні