В Україні з'явився креативний науковий журнал

— 8 жовтня 2015, 16:15

Як пише Платформа, його створює команда ентузіастів, що вирішили раз на два місяці розповідати українцям про новини науки та популяризувати останні здобутки техніки.

За словами засновників журналу Кирила Бескоровайного та Ангеліни Безнесюк, вони вирішили, що це буде сотня сторінок якісного друку, яка виходитиме раз на два місяці.

"У журналі ми будемо максимально привабливо подавати наукові знання, аби довести, що наука не може бути нудною, якщо дивитися на неї під правильним кутом. Того ж вечора стало зрозуміло, що він повністю не відповідає тенденціям ринку. Усі переходять в онлайн-формат – ми ж наполягаємо на якісному друці. Міста-мільйонники спілкуються здебільшого російською, навіть після Революції гідності – ми принципово виходимо українською", - розпровідають вони.

Крім того, вони кажуть, шо наука і масова аудиторія знаходяться в якихось паралельних усесвітах, а їхня мета їх познайомити.

"Наша основна вимога – пояснювати складні речі просто. Ми могли багаторазово повертати статті науковцям для того, щоб вони спростили ті чи інші моменти, від деяких матеріалів ми зовсім відмовились", - розповідають вони.

"Насамперед ми хочемо показати всім, що наука вимагає креативності навіть більше, ніж рекламний бізнес, але при цьому не тільки заробляє гроші, а вдосконалює світ. У перспективі нам хочеться перерости в платформу для діалогу між бізнесом і науковим середовищем, популяризувати практику створення відділів r&d (research&development) на підприємствах, які б залучали вчених з дослідних інститутів", - кажуть молоді науковці.

Цього разу, журнал виходитиме з темами: молекулярна кухня, мастурбація, космічний туризм, повсякденне життя кенійців.

Реклама:

Головне сьогодні