Підручники для 4 і 7 класів нарешті почали закуповувати. Поки що "Трудового навчання" більше, ніж "Української мови"

— 10 листопада 2015, 18:23

Водночас загальна сума, виділена з Держбюджету на придбання підручників у 2015 році – 267 млн.331 тис. Тобто йдеться про проведення торгів на майже третю частину запланових закупок.

Інститут модернізації змісту освіти у перших же закупівлях вирішило придбати найбільшу кількість підручників з "Трудового навчання" – 350 956 примірників для учнів 4 та 7 класів.

З усіх 69 мільйонів 631 тисячі підручники з "трудового" вартують 7 млн 214 тисяч.

Підручників з "Української мови" для 4 та 7 класів загалом придбано майже на 50 тисяч менше – 301 597 примірників.

Підручників з математики ("Математика" для 4-го класу та "Алгебра" і "Геометрія" для семикласників) Інститут замовив 291 331 штук.

Підручників з "Образотворчого мистецтва"136 376 примірників, з "Історії" (сумарно України та Всесвітньої історі) – 180 155 штук.

Перша інформація у Віснику державних закупівель про #підручники 4та 7 клас. Процедуру тендера пройшли 80 лотів. Всього л...

Posted by Ivanna Kobernik on 10 листопада 2015 р.

Як зазначається у "Віснику державних закупівель", строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг – 30 листопада 2015 року.

Як відомо,учні 4 та 7 класів досі навчаються без підручників. Інститут модернізації змісту освіти встиг лише зараз, у листопаді, провести перший тендер та замовити першу частину підручників. Коли будуть інші і коли нарешті підручники з’являться на партах школярів – наразі невідомо.

"Українська правда. Життя" просила про інтерв’ю директора Інституту Наталією Вяткіною, але досі не отримала можливості це зробити.

Водночас, на запити журналістів, Інститут модернізації змісту освіти відповідає відписками. Зокрема ще місяць тому інститут відмовлявся озвучити точні дані тиражів підручників, які закуповуватиме.

"Остаточні дані тиражів підручників для учнів 4 та 7 класів будуть оприлюднені на веб-сайтах Міністерства освіти і науки України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України після проведення процедур закупівель", - йшлося у відповіді.

Втім, пізніше самі тиражі таки були опубліковані.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні