Батьки самостійно вирішуватимуть в якому віці відправляти дітей до школи - Квіт

— 11 листопада 2015, 15:26

Про це міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив у середу, 11 листопада, під час засідання уряду, повідомляє 5 канал.

Розповідаючи про реформування системи освіти в Україні він зазначив: "Чомусь при обговоренні дуже таким сенситивним було питання – з якого віку діти йдуть в школу. Наш закон дає можливість на вибір батьків посилати дітей або в шість років, або в сім років".

[L]Також міністр розповів, що з 2017 року в Україні буде запроваджена 12-річна шкільна освіта. "Початкова і середня освіта буде 12-річною. Із 2017 року в школу підуть перші діти, які закінчать 12-річну школу", - зазначив Квіт.

Крім того, він виступає за впровадження принципу автономії для всіх типів навчальних закладів.

"Автономія як загальний принцип", - сказав міністр. Утім, рівень автономії для дитячих садків і університетів буде різним.

"Тобто всі підручники і надалі будуть для українських сімей безкоштовними", - повідомив він.

Як повідоммила прес-служба відомства, проектом закону також передбачається, що після закінчення 9-ти класів учні складатимуть тести зовнішнього незалежного оцінювання та продовжуватимуть навчання або за професійним, або за загальноосвітнім (за профілем) напрямом.

Міністерство освіти і науки України ще раз наголошує, що ця норма набере чинності, лише тоді, коли новий Закон "Про освіту" буде прийнятий Верховною Радою України. Законопроектом передбачено, що навчання учнів за програмами дванадцятирічної повної загальної середньої освіти розпочнеться: для початкової освіти – з 1 вересня 2018 року; для базової середньої освіти – з 1 вересня 2022 року; для профільної середньої освіти – з 1 вересня 2019 року.

Нагадаємо, раніше Квіт заявив, що міністерство освіти і науки України має лише половину коштів на підручники.

Раніше Квіт повідомив про те, що директор школи повинен обиратися під контролем батьків та громадськості – голосуванням.

Міністр також розповів про те, що перехід на 12-річну освіту відбуватиметься поступово.

Реклама:

Головне сьогодні