Тест

У Швеції тестують 6-годинний робочий день, бо він робить працівників щасливішими

Роботодавці вже здійснили відповідні зміни. Головна мета таких змін - зробити більше у більш короткий проміжок часу та забезпечити людей енергією, аби вони могли насолодитися приватним життям, повідомляє The Independent.

Компанія Toyota у Гетерборзі, другому за величиною місті Швеції, здійснила такі зміни 13 років тому. У компанії відзначають більш щасливий персонал та збільшення прибутку.

Директор ще однієї компанії Лінус Фельдт каже, що восьмигодинний робочий день не такий насправді ефективний, як можна було б подумати. "Залишатися зосередженим на конкретному робочому завданні протягом восьми годин є величезною проблемою. Для того, аби впоратися, ми додаємо паузи, що робить наш день довшим. У той же час, потвм важко керувати приватним життям", - каже він.

Він каже, що співробітникам не доззволено користуватися соціальними медіа, зведено до мінімуму всі зустрічі та усунуті всі інші відволікаючі фактори. Але головний плюс у тому, що співробітники будуть більш мотивовані, аби працювати більш інтентивно.

За словами керівника компанії, новий робочий день буде забезпечувати людей достатньою кількістб енергії, аби вони могла дбати про приватне життя.