Українка стала чемпіонкою світу з блискавичних шашок серед юніорів

— 6 листопада 2015, 14:14

Представниця запорізької шашкової школи Ганна Дмитренко виборала золоту нагороду серед юніорок, пише ukrshashki.at.ua.

[L]За перемогу боролися ще 19 спортсменок. Дмитренко обійшла всіх, вигравши шість ігор з дев'яти, а ще три зіграла внічию.

Дівчина у своєму юному віці відзначить вже 10-річчя заняття шашковим спортом. Батьки підтримують захоплення дочки не тільки морально. Батько разом з Ганною ходить на тренування, а мама-вчитель захищає честь своєї школи на змаганнях з шашок.

Відзначимо, що в 2013 році Ганна Дмитренко вже ставала чемпіонкою світу в бліц-програмі серед юніорок.

Дівчина тренується щоденно по 2,5-3 години.

"Перед змаганнями ми тренуємося за 2-3 тижні, залежно від значущості змагань. У нас проходить по два тренування на день, по 3-4 години кожна. Тоді я навіть у школу не ходжу, директор звільняє мене від занять (незважаючи на це, в школі Анна - кругла відмінниця - ред.)", - повідомляє "Репортер".

Дівчина розповідає, що два закінчила музичну школу по класу фортепіано. "Але не можу сказати, що гра на ньому мені приносить особливе задоволення. Зате мені дуже подобається фотографувати", - додає вона.

За її словами, спортсмен повинен обов'язково мати витримку, бо треба відсидіти всю партію, прорахувати ходи. Також терпіння і лідерські якості, щоб досягати високих результатів.

Реклама:

Головне сьогодні