У Литві випивають найбільше алкоголю - доповідь

— 9 листопада 2015, 16:30

У своїй останній доповіді Організація економічного співробітництва та розвитку порахували скільки алкоголю люди споживали у 2013-ому році та порівняли ці дані із 2000-м роком.

Так, за даними організації, яку цитує The Independent, найбільше алкоголю, а саме 14 літрів на душу населення на рік, випивають у Литві. Поруч опинилися Австрія, Естонія та Чехія. Близько 11-12 літрів на душу населення.

Найменшу ж кількість алкоголю споживають у Індонезії (майже 0), Туреччині, Індії, та Ізраїлю (1-3 літри на душу населення). Примітно, що деякі групи людей у вищезазначених групах, відмовляються від алкоголю через релігійні переконання.

У більшості країн, люди споживали менше алкоголю у 2013-ому ніж у 2000-ому році. Однак споживання алкоголю у таких країнах, як Литва, Польща та Росія фактично збільшилося протягом цього періоду часу.

"Аналіз ОЕСР на основі індивідуальних даних свідчить, що небезпечне пияцтво та важке епізодичне вживання алкоголю поширене серед молодих людей і особливо жінок. Серед чоловіків, більше п'ють особистості з низьким соціально-економічним статусом, навідміну від чоловіків із вищим соціально-економічним статусом. В той час, як протилежна тенденція спостерігається у жінок", - йдеться у доповіді.

ОЕСР під "споживанням алкоголю" має на увазу річний обсяг продажів чистого спирту на одну людину у віці від 15 роів. Це означає, що у дослідженні не аналізували дані про кількість випитого, так званого "самогону", який насправді становить великий відсоток від загального споживання алкоголю у деяких країнах.

Реклама:

Головне сьогодні