Тест

Марк Цукерберг став батьком і віддає 99% акцій Facebook на благодійність

У них них із дружиною Прісциллою Чан народилася донька Макс.

Фото новонародженої дівчинки щасливий батько виклав на своїй сторінці.

Також Марк приголомшив заявою – 99 відсотків своїх акцій Facebook, які складають 45 мільярдів доларів, він вирішив віддати на благодійність.

Про те, чому він так вчиняє, Цукерберг докладно розписав у листі, адресованому доньці.

"Люба Макс, у твоєї мами і в мене поки немає слів, щоби описати ту надію на майбутнє, яку ти нам даєш…", - почав послання Марк.

У своєму посланні батьки висловили сподівання, що дівчинка ростиме здоровою та щасливою, у світі, що буде кращий за сьогоднішній.

"Хоча заголовки часто фокусуються на поганому, багато в чому світ стає кращим. Здоров'я покращується. Бідності стає менше. Знання збільшуються. Люди встановлюють зв'язок між собою. Технологічний прогрес в усіх галузях означає, що твоє життя має стати значно кращим, ніж наше сьогодні", - написав Цукерберг.

Засновник Facebook запевнив, що вони з дружиною зроблять усе від них залежне, щоби це здійснилося, і не лише з любові до своєї дитини, а й через моральну відповідальність за всіх дітей майбутнього покоління, яку вони відчувають.

Зокрема Чан і Цукерберг сподіваються, що прогрес у галузі медицини дозволить Макс або її дітям жити у світі, де зовсім не буде хвороб.

"Якщо суспільство зосередить більше своєї енергії на таких великих завданнях, ми створимо набагато кращий світ для вашого покоління", - упевнений Марк.

На думку Цукерберга, покоління, до якого належить тепер і його дочка, має зосередитися на двох ідеях: розширенні людського потенціалу та сприянні тому, щоби всі люди мали однакові можливості для свого розвитку.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on 1 декабря 2015 г.

"Наше покоління зростало у класах, де всі навчалися одних і тих самих речей, в одному темпі, назалежно від наших інтересів або потреб. Ваше покоління ставитиме перед собою цілі, ким ви хочете стати – наприклад, інженером, працівником галузі охорони здоров'я, письменником або лідером спiльноти. У вас буде технологія, котра розуміє, як вам швидше вчитися, на чому треба зосередитися. Ви швидко просуватиметеся в тому, що цікавить вас найбільше, отримуватимете таку допомогу, яка вам потрібна, у найскладніших моментах. Ви вивчатимете теми, які зараз у школі навіть не пропонуються. У ваших учителів теж будуть кращі методи й дані, щоби допомогти вам досягти ваших цілей", - пообіцяв Цукерберг.

"Навіть краще, студенти по всьому світі матимуть змогу користуватися персоналізованими інструментами для навчання в Інтернеті, навіть якщо не живуть поблизу від хороших шкіл. Звісно, потрібно більше, ніж технологія, для того, щоби дати кожному в житті чесний старт, але персоналізоване навчання може стати одним гнучким способом дати всім дітям кращу освіту та більш однакові можливості", - зазначив він.

Нині подорож до таких технологій лише розпочалася, але система навчання покращуватиметься з кожним роком.

На думку Цукерберга, багато прекрасних можливостей розкриється перед цим поколінням, коли кожен його представник матиме доступ до Інтернету. Нині ж у більш ніж половини населення нашої планети його поки нема.

"Якщо наше покоління їх об'єднає, ми зможемо витягти з бідності сотні мільйонів людей. також ми зможемо допомогти мільйонам дітей здобути освіту та врятувати мільйони життів, допомігши людям уникнути хвороб", - наголосив Марк.

"Ти даєш початок наступному поколінню родини Чан Цукерберг, і ми теж розпочинаємо Chan Zuckerberg Initiative, щоби приєднатися до людей по всьому світі задля розширення людського потенціалу та підтримки рівності для всіх дітей у наступному поколінні. Першими об’єктами нашої уваги стане персоналізоване навчання, лікування хвороб, об'єднання людей та побудова міцних спільнот", - анонсував Цукерберг.

"Упродовж нашого життя ми передамо 99% наших акцій Facebook – на цей момент це приблизно 45 мільярдів доларів – на здійснення цієї місії. Ми усвідомлюємо, що це – малий внесок порівняно з усіми ресурсами і талантами тих, хто уже над нею працює. Але ми хочемо зробити те, що можемо, працюючи пліч-о-пліч із багатьма іншими", - підсумував він.

Від себе та від імені Прісцилли Марк висловив подяку всім, завдяки кому все це є можливим, рідним, друзям та колегам. Він додав, що сподівається, що й у доньчиному житті теж не бракуватиме людей, які її надихатимуть.

"Макс, ми любимо тебе і відчуваємо величезну відповідальність зробити цей світ кращим місцем для тебе та всіх дітей. Ми бажаємо тобі, щоби твоє життя було сповнене такої ж любові, надії та радості, яку ти нам даруєш. Нам дуже хочеться побачити, що ти принесеш у цей світ", - закінчив листа Цукерберг.

Нагадаємо, засновник Facebook пішов у 2-місячну декретну відпустку.