"Солодких снів": 5 надихаючих розмов TED про гарний сон. Відео

— 5 грудня 2015, 13:00

Вони надихатимуть вас на те, аби лягти у ліжко та гарно виспатися вночі.

Зверніть увагу! Субтитри доступні кількома мовами, в тому числі українською та російською.

Чому ми спимо?

Рассел Фостер - циркадний невролог. Він вивчає цикли сну в мозку. І він задається питанням: що ми знаємо про сон? Небагато, як виявляється, для речі, яка займає третину нашого життя. У своєму виступі Фостер розповідає про три популярні теорії, що пояснюють, чому ми спимо, руйнує кілька міфів про те, скільки сну потрібно людям різного віку, і натякає на нові корисні використання сну, як провісника психічних захворювань.

Як бути успішним? Більше спати

У цій короткій лекції Аріанна Хаффінгтон ділиться маленькою ідеєю, яка може пробудити ідеї набагато більшого масштабу. Вона розповідає про енергію міцного сну. Замість того, щоб хвалитися, як мало ми спимо, вона закликає нас закрити очі і побачити цілісну картину: За допомогою сну ми можемо прокласти шлях до збільшення ефективності і щастя, а також навчитися приймати більш зважені рішення.

Про природний цикл сну

У сьогоднішньому світі, балансуючи між роботою, навчанням, дітьми та іншими заняттями, ми можемо лише мріяти про повноцінний восьмигодинний сон, рекомендований лікарями. Джесса Гембл займається дослідженнями наших біологічних годин і демонструє нам цінні та несподівані результати.

Ще один факт на користь гарного нічного сну

[L]Мозок використовує чверть всього енергопостачання організму, але становить лише близько двох відсотків від маси тіла. Як цей унікальний орган отримує життєво важливі поживні речовини і - що ще важливіше - як він очищується від них? Нове дослідження припускає, що він мабуть робить це уві сні.

Віртуальний хор у прямому ефірі

Композитор і диригент Ерік Вітакер надихнув мільйони слухачів своїми "віртуальними хорами", об'єднуючими співаків з різних країн за допомогою відеотехнологій. Цього разу, вперше, він здійснить це в прямому ефірі: 32 хориста з різних країн за допомогою Skype приєднаються до хору на сцені (що складається із студентів трьох університетів) і виконають монументальний "Хмарний гуркіт" авторства Вітакера на слова вірша Октавіо Паса.

Реклама:

Головне сьогодні