Стоунхендж міг бути побудований в Уельсі та перетягнений до Уїлтшира - археологи

— 7 грудня 2015, 10:49

Пізніше, на думку археологів, його "розібрали та перетягнули" в Уїлтшир, пише The Independent.

Така думка з'явилася після відкриття отворів у скелях, що відповідають розмірам відомих каменів поблизу Преселі Хіллз у Пемброкширі.

Отвори, ймовірно, були зроблені між 3400 і 3200 роками до н.е., але Стоунхендж не був створений в Уїлтширі до 2900 року до н.е. За словами професора Університетського коледжу Лондона Майка Паркера Пірсона, могло б пройти майже 500 років, аби доправити їх у Стоунхендж, але це малоймовірно.

Скоріше за все, камені були вперше використані у місцевому пам'ятнику, десь поруч із кар'єрами, а потім він був демонтований та доправлений в Уїлтшир. Він припускає, що "перший Стоунхендж" знаходився в Уельсі і "те, що ми бачимо в Стоунхенджі (в графстві Вілтшир) є другим пам'ятником".

Нещодавно вчені припустили, що кам'яні глиби, нещодавно знайдені поруч із пам'ятником Стоунхедж, можуть бути частиною найбільшого неолітичного пам'ятника, побудованого у Великобританії.

4500-річні камені, деякі 4,5 метрів у висоту, були виявлені на глибині 0,9 метра у найбільшому поселенні кам'яної доби Дарінгтон-Воллс.

А ще раніше було виявлено, що тисячі людей з усієї Британії брали участь у будівництві Стоунхенджу. Принаймні так вважають експерти, що досліджують походження кам'яної мегалітичної споруди.

За їхніми словами, люди приїжджали на місце будівництва з віддалених куточків, включаючи Північно-Шотландське нагір'я.

Реклама:

Головне сьогодні