Навіщо потрібен інертний газ в склопакетах? ®

— 7 грудня 2015, 15:00

Отже, герметичність пластикових систем головним чином створюється за рахунок специфічної конструкції. Типовий склопакет складається з герметично скріпленого скла. Існують дво-, три- і навіть п'ятикамерні склопакети. Фіксовану дистанцію між листами скла задає алюмінієва рамка, всередині якої насипаний осушувач. Ця речовина служить для видалення вологи, що залишилася всередині майбутнього склопакета. Після збору цих деталей заготовка склопакета ретельно герметизується по всьому периметру.

Порожнини між листами скла заповнюються інертними газами. Вони надають всій конструкції тих властивостей, через які так цінуються сучасні пластикові вікна. Газ заважає активній тепловіддачі, тобто виведенню тепла з кімнати. Для максимального збереження тепла одне скло додатково покривають світловідбиваючим покриттям.

Як відзначають експерти компанії "ЛініяВікон", найбільш збалансоване рішення за ефективністю і ціною — вікна з двокамерними склопакетами (два шари енергоефективного скла), наповнені аргоном. Крім аргону, можна також використовувати ксенон, криптон або стиснене повітря. Але теплозберігаючий ефект вікон з аргоном приблизно на тридцять відсотків більший за рахунок високого коефіцієнту теплопровідності цього газу.

Аргон створює своєрідний "прошарок" усередині склопакету, який значно краще, ніж повітря, відображає звукові хвилі і тому дає шумоізолюючий ефект. Енергозберігаюче покриття створюється із застосуванням срібла. Інертні гази в склопакетах захищають цей світловідбиваючий шар від випаровування та окислення. Менш тепломісткий, ніж повітря, аргон повільніше нагрівається від скла, зверненого всередину опалювальної кімнати, і менше віддає тепло назовні. Таким чином, вікна з аргоном забезпечать тепло взимку та захист від ультрафіолету влітку.

Реклама:

Головне сьогодні