"Година коду": Українські школи братимуть участь в міжнародних уроках з програмування

— 7 грудня 2015, 15:57

Це глобальний рух, мета якого - навчити дітей основам комп'ютерних наук та розвіяти міф про складність програмування. Уроки кодування пройдуть у школах, бібліотеках та громадських організаціях по всій країні.

Молодші школярі (від 6 років) отримають завдання, в якому потрібно буде написати програму для персонажа популярної гри Minecraft. Старші школярі (7-11 класи) зможуть проявити себе у створенні власного сайту на безкоштовному хостингу Azure - це може бути сайт школи, класу, бібліотеки, або особистий блог, а потім подати його на конкурс.

Переможці будуть обрані за допомогою сервісу random.org і оголошені 21 грудня на сторінці "Партнерство в навчанні". Зареєструватися на конкурс можна за посиланням.

Україна вже вдруге бере участь у глобальному освітньому заході "Година коду", який проходить в рамках Всесвітнього тижня інформатики.

Торік до ініціативи приєдналося понад 600 українських шкіл та 20 тис. учнів. У всьому світі в минулому році в "Годині коду" брало участь 60 млн. учнів. А за три роки існування ініціативи в ній брали участь більше 146 млн. учнів з більш ніж 180 країн.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що громадський неприбутковий проект "Prometheus" відкриває реєстрацію на перекладений українською мовою безкоштовний онлайн-курс Гарвардського університету CS50 "Основи програмування".

Одночасно з онлайн-курсом будуть відкриті безкоштовні групи офлайн-підготовки в провідних університетах десяти міст України: Києві, Львові, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Маріуполі, Миколаєві, Кривому Розі та Вінниці.

Крім того, на базі державних бібліотек в 22 обласних центрах України запрацюють безкоштовні курси з основ програмування.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні