Тест

Школярі столичної школи як караул на мітингу Вітренко. Директор каже, що їх використали. Відео

Із запису видно, як 6 листопада 2015 року, у день 72-ї річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників, учні її школи стояли на вахті біля пам'ятника Невідомого солдата в парку Вічної слави.

Вітренко на початку своєї промови виголошує "окрему нашу подяку 85-й школі і організатору Наталії Миколаївні, яка почесний караул дітей організувала на цьому почесному місці".

У свою чергу, директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 міста Києва Тетяна Федунова запевнила "Українську правду. Життя", що учнів її школи використали для піару.

Вона уточнила, що "діти стояли на вахті пам’яті біля могили невідомому солдату, а на їх фоні фотографувалися люди, ветерани".

"Учні нашої школи щорічно приймають участь у таких заходах", - зазначила директор.

При цьому на зауваження, що у відео Вітренко висловлює подяку конкретній Наталії Миколаївні, Федунова запевнила: "Перший раз чую. Це була вчителька, яка просто супроводжувала дітей. Вона веде гурток".

"У нас є шкільний музей Захисників вітчизни. В ньому є різні експозиції. Є діти, які ведуть екскурсії. Є діти, які збирають пошукові матеріали. Є діти, які ходять в експедиції. А є діти, які стоять вахту пам'яті в шкільному музеї і вахту пам'яті під час урочистих заходів біля меморіалів. Це гурток, який дуже багато років у нас ведеться", - розповіла директор.

"Ми єдина в Києві школа, яка щорічно виставляє вахту пам'яті біля могили невідомого солдата, - це правда. Біля пам'ятника Героям Крут, на річницю, у Голосіївському парку біля меморіалу героям оборони Києва, на Байковому кладовищі. Це жодного відношення до Вітренко не має. Не знаю, за що дякувала вона, але нам дякують Рада ветеранів, батьки, просто люди, які вважають, що треба пам'ятати про минуле, яке у нас було", - зазначила вона.

Директор запевнила, що "діти, у жодному разі, не приймали участь у мітингу".

Скріншот з відео. Школярі 85-ої школи на мітингу Вітренко

"Я бачила фотографії, запитала у дітей і вони сказали, що з ними спілкувалися ветерани. Вони (політики - ред.) скористалися присутністю дітей і показали, які молодці", - підсумувала Федунова, додавши, що не в її компетенції щось заборонити політикам, але вона вимагатиме від сервісу YouTube видалити відео з дітьми.