Миру вам. Активісти створили з рятувальних жилетів знак миру на згадку про біженців. Фото

— 3 січня 2016, 12:11

Цей знак створили десятки волонтерів Greenpeace, Лікарів без кордонів та місцеві активісти, пише Mashable.

Знак з’явився на пагорбі з видом на протоку між Грецією та Туреччиною, через яку біженці тікають до Європи.

"Пацифік" (знак миру) на одному з пагорбів острова Лесбос. Фото Greenpeace/Mashable

Щоденно на острів Лесбос прибувають тисячі біженців, переважно з Близького Сходу та Африки. Вони пливуть у надувних рятувальних човнах чи дерев’яних риболовецьких корабликах.

За останні 12 місяців через Середземне море до Європи прибуло більше мільйона біженців. 3700 людей затонули в морі під час спроби дістатись Європи.

Для багатьох з тих, хто таки зміг подолати морський шлях, першими пунктами прибуття є саме грецькі острови. Особливо багато біженців прибуває на острів Лесбос – він знаходиться близько до узбережжя Туреччини. У 2015 році на Лесбосі висадилось більше 500 000 біженців, але багато хто так і не дістався узбережжя острова, затонувши в морі.

У жовтні і листопаді море винесло на береги Лесбоса так багато трупів, що місцеві морги були переповнені. А місцеві та міжнародні волонтери не могли забезпечити дах над голою для усіх новоприбулих.

Ті ж, хто продовжує свій шлях далі вглиб Європи, залишали на острові свої рятувальні жилети як згадку про те, як багато їх приїхало і як багато затонуло.

Фото FACEBOOK/FLO SCHULTZ (mashable.com)

З 3 000 таких жилетів і створений "знак миру" на згадку про те, яким важким і небезпечним є шлях біженців, які тікають зі своїх домів до Європи, додає Mashable.

Реклама:

Головне сьогодні