Тест

Магічні три слова "Я Мер Генічеська". Соцмережі вибухнули фотожабами на черговий фейк російських ЗМІ

Вони повідомили, що реверс газу з території окупованого Криму в місто Генічеськ Херсонської області відновлено нібито за вказівкою президента РФ Володимира Путіна.

Буцімто мер міста Генічеська представник "Опозиційного блоку" Олександр Тулупов звернувся до Путіна з проханням розпочати поставки газу з Криму.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Путін розглянув звернення і доручив опрацювати питання про можливість забезпечення подібних поставок "з гуманітарних міркувань".

Водночас, як пише Генічеський інформаційний портал, мер Тулупов до Путіна не звертався.

"Як я взагалі міг звернутися до президента Росії?", - цілком резонно запитав журналістів градоначальник.

Українські юзери теж так подумали і вирішили висміяти чергову “рятувальну місію” Росії.

У результаті у Facebook та Твіттері з'явилось безліч повідомлень про те, яким супер-могутнім і впливовим є мер містечка у Херсонській області.

Як відомо, відсутність реверсу газу з Криму призвела до нестачі газу для опалення міста Генічеська.

За даними "Херсонгазу", надлишки газу українського видобутку, який видобувається у Стрілковому родовищі на Арабатській стрілці, в неопалювальний сезон закачуються у газосховище на території Криму, а в опалювальний сезон реверсом повертаються на опалення Генічеського району. І минулої зими, вже після окупації Криму, схема так і працювала.

Водночас цієї зими, після припинення електропостачання Криму з материкової частини України, реверс газу з окупованого Криму відсутній, тому тиску газу не вистачає для опалення всіх абонентів Генічеського району. Варто звернути увагу, що Стрілкове родовище належить до Азовсько-Березанської нафтогазоносної області Південного нафтогазоносногу регіону України.

Розташоване в північній частині Арабатської стрілки і прилеглій частині Азовського моря за 25 км від м. Генічеськ.