Росія засудила перевидання "Майн кампф". Згадали й Україну

— 9 січня 2016, 16:13

Таку позицію озвучив заступник секретаря генради "Єдиної Росії", віце-спікер Держдуми Сергій Железняк, передають РИА Новости.

"Перевидання і продаж книги ватажка нацистів часів Другої світової війни, яка просякнута злочинними ідеями переваги однієї "надраси" над іншими націями і народами, неприпустимо в цивілізованому суспільстві і суперечить міжнародному і російському законодавству", - сказав він журналістам.

[L]На думку парламентарія, подібним потуранням німецьких і європейських властей щодо поширення антилюдської ідеології нацизму дискредитуються голосно декларовані європейські цінності.

"Крім того, подібне небезпечне явище свідчить про зростання неонацистських настроїв не тільки на Україні, де вільно розгулюють і влаштовують факельні ходи неонацисти, але і в Німеччині, яка багато десятиліть прагнула змити зі своєї історії кривава пляма нацизму", - вважає Железняк.

Депутат думає, що перевидання книги Гітлера очікувано будуть подаватись ультрарадикальними рухами суспільству як відповідь на міграційну кризу, від якої страждає Європа, що заплуталася у своїй зовнішній і внутрішній політиці.

"Зростання невдоволення європейців поведінкою мігрантів може бути використане неонацистами для посилення свого впливу і виправдання наступних агресивних дій", - вважає він.

Реклама:

Головне сьогодні