Харківський бабак-синоптик пророкує ранню весну

— 2 лютого 2016, 14:41

Бабак-синоптик живе на біостанції Харківського національного університету ім.Каразіна, розташованійу Зміївському районі.

Прокинувшись сьогодні, Тимко не побачив своєї тіні, коли вийшов з нори і спокійно її залишив, повідомляє Укрінформ.

А це означає, що весна цього року прийде рано.

"Якщо день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто чекати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимки, весна цього року практично почалася, проте вона буде затяжна і навіть з легким зниженням температури", - коментує факт начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.

Самому бабаку прямо на церемонії "прогнозування" за ініціативою студентів університету ім.Каразіна йому як безпомилковому синоптикові вручено магістерський диплом.

Нинішній метеоролог з Харківщини – це Тимко Другий.

Він заявив про себе 2012 року. Зараз йому виповнилося 5 років, у нього є подружка, і цього року його сім'я поповнилася чотирма малюками, у тому числі, один – чорний, хоча інші братики – руді.

Як відомо, День бабака відзначають на біостанції університету ім.Каразіна з 2 лютого 2004 року за прикладом Дня бабака в штаті Пенсильванія (США), де бабакові Філу свого часу дали прізвисько світового синоптика.

Окрім харківського бабака, пророкує погоду і львівський Мишко. Щоправда, будять його пізніше – на Стрітення.

Трапляється так, що бабаки пророкують протилежні прогнози погоди. Так, позаминулого року Мишко пророкував пізню весну, тоді як Тимко – ранню.

Реклама:

Головне сьогодні