#НАКАВУЗДРУГОМ: Львів'янин із ДЦП таки зустрівся з дружиною президента

— 23 лютого 2016, 16:49

Соціальну ініціативу #‎накавуздругом Роман і його друзі започаткували після того, як чоловіка з ДЦП вигнали зі львівського ресторану.

Тоді таксист відповів на пропозицію першої леді Марини Порошенко "покавувати" з ним на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Пані Марино, будемо пити каву! Я приймаю Ваше запрошення. Мені дуже приємно", – написав він.

Роман Кисляк і Марина Порошенко зустрілися у Києві. Фото Фонду Порошенка, Facebook

[L]Відтоді ініціатива охопила кілька українських міст. На каву запрошують особливих дітей та їхніх батьків.

Щоправда, більшість зустрічей, фото яких користувачі поширили у Facebook, все ж були організовані не пересічними громадянами, а благодійними фондами.

Так, у Луцьку дітей із синдромом Дауна запросили на майстер-клас із малювання кавою.

Флешмоб #НАКАВУЗДРУГОМ. Роман Кисляк зустрічається з українцями. Фото Дарини Давидової, Facebook

Про те, що українці мають відкритися один одному, Роман Кисляк говорить так: "Неважливо, хто ця людина з особливими потребами – сліпий, глухий, чи із синдромом Дауна. В першу чергу – це людина, її створив сам Бог, і вона має право на життя. Запрошуйте своїх особливих друзів. Можна не лише на каву, є театри, кінотеатри або просто прогулянки на природі. Не бійтеся нас, ми теж люди!".

Під час зустрічі Роман також розповів Марині Порошенко про свою громадянську діяльність – допомогу дітям, людям похилого віку та пораненим бійцям в окупованому Донбасі.

Роман Кисляк і Марина Порошенко зустрілися у Києві. Фото Фонду Порошенка, Facebook

"Дуже важливо, що українці відгукнулися на цю акцію та проявили свою небайдужість до осіб з обмеженими можливостями. Я знаю, що в рамках цього флешмобу цілі колективи запрошували на каву людей з особливими потребами. І мені б дуже хотілося, щоб ця акція була безстроковою", – сказала дружина президента.

Раніше Роман вже мав зустріч із мером Львова Андрієм Садовим.

Флешмоб #НАКАВУЗДРУГОМ. Роман Кисляк зустрічається з українцями. Фото Дарини Давидової, Facebook

Історія почалася з того, що 5 лютого у Львові чоловіка з ДЦП вивели із ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим.

Ресторан вибачився у Facebook, однак більшість користувачів мережі обурилися і стали на захист Романа і інших людей з інвалідністю.

Особливо людей вразив такий коментар Романа місцевому телеканалу: "Я не ходжу по ресторанах, бо розумію, що є бридким. Вони гидують. Але ж мене запросили на зустріч... Я себе звинувачую, хоча це й не я виклав в інтернет... Я не хочу жити, бо я є тягарем у суспільстві".

Реклама:

Головне сьогодні