У Токіо з'явиться місто на воді і башта вища за "Бурдж-Халіфа". Фото

— 8 лютого 2016, 16:56

На південному сході Токіо з'явиться футуристичне місто на воді з будівлями та рукотворними островами гексагональної форми, пише видання Architectural digest.

Перлиною забудови у Токійській затоці стане хмарочос "Небесна миля".

Планується, що він буде висотою 1700 метрів і встановить новий світовий рекорд. Оскільки буде вдвічі вищим за башту "Бурдж-Халіфа" у Дубаї, яка сягає 828 метрів.

Неймовірний проект під назвою "Наступний Токіо" розробляють провідні архітектурні бюро "Кох Педерсен Фокс" та "Леслі Робертсон".

Справа в тому, що Японці стурбовані звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я, який стверджує: 54% населення світу нині проживає у містах. У 1960-му році цей показник був 20%.

Ця тенденція, у поєднанні з підвищенням рівня океану через глобальне потепління, змусила японців думати заздалегідь, як врятувати свою столицю від перенаселення та значних підтоплень.

Футуристичне мега-місто адаптують до умов глобального потепління. Особливий гексагональний дизайн будівель має посилити захист затоки від природних катаклізмів – землетрусів і тайфунів.

Острови слугуватимуть фундаментом для будинків, які стануть домівкою для півмільйона японців.

Поки це звучить фантастично, але фасад хмарочоса "Небесна миля" спроектують так, щоб можна було фільтрувати, збирати та зберігати воду, уникаючи потреби закачувати її на верхні поверхи.

Форму будівлі обрали після аеродинамічних тестувань, які довели, що саме вона є найбільш стійкою до сильного вітру.

Електрику для хмарочоса та прилеглих островів вироблятимуть за допомогою розміщених тут вітряних електростанцій, сонячних панелей та ферм із водоростями.

Цікаво, що солону воду із затоки використають для вирощування водоростей, - вони будуть джерелом відновлювального та чистого палива.

Всередині "Небесної милі" відкриють багаторівневі лоббі з ресторанами, магазинами, готелями, спортивними залами, бібліотеками та медичними клініками.

Одночасно супер-будівля зможе прийняти 55 тисяч відвідувачів.

Загалом проект міста "Наступного Токіо" дозволить кораблям легко заходити до метушливого порту та покидати його.

Якщо проект затвердять, перші відвідувачі поїдуть до футуристичного міста у 2045 році.

Реклама:

Головне сьогодні