Інноваційна платформа для українських вчителів шукає кошти на (не)конференцію

— 14 березня 2016, 14:11

Подія збере разом українських шкільних педагогів, вчителів з неформального сектора освіти і західних фахівців.

Інформація про захід, який має відбутися 9 та 10 квітня, нині розміщена на платформі краудфандингу biggggidea.com.

EdCamp Ukraine – це платформа професійного зростання для вчительства України, яка ґрунтується на принципах безкоштовності, незалежності та вільної ініціативи.

Фото з сайту biggggidea.com

Платформа має на меті побудувати "спільноту відповідального вчительства, яка об’єднає кращих агентів змін у системі національної освіти".

Заснували ініціативу Олександр Елькін та Марина Пащенко у 2014 році, а у 2015-му провели першу національну (не)конференцію.

Фото з сайту biggggidea.com

Цього року, як і минулого, захід буде безкоштовним для вчителів: вони сплачуватимуть лише вартість проїзду до місця проведення (не)конференції. Проживання, харчування і матеріали забезпечать організатори.

У планах харківської (не)конференції – перекласти та адаптувати професійний курс підвищення кваліфікації від платформи Сoursera, представити результати 11-ти міні-EdCаmp'ів, запропонувати відкриті уроки за методикою "акваріум".

Фото з сайту biggggidea.com

Також організатори планують присвятити час питанням недискримінації та гендерної рівності в освіті, інтерактивній роботі в музеях – у Музеї жіночої та гендерної історії, Музеї релігій, Літературному музеї, Музеї голокосту, Музеї сексуальних культур, Чорнобильській творчій майстерні, а також на виставці муралів харківського художника Гамлета просто неба.

На цьогорічній (не)конференції очкують близько 500 учасників.

Фото з сайту biggggidea.com

Наразі ідеологи EdCamp Ukraine шукають кошти, щоб забезпечити приїзд вчителів, лекторів, які виступатимуть безкоштовно, відзняти сесії та викласти відео на сайті.

"У інших країнах (не)конференції EdCamр для вчительства організовують і забезпечують фінансово самі ж педагоги, а в тих складних умовах, у яких зараз перебуває і Україна загалом, і шкільне вчительство зокрема, такий варіант є фактично неможливим", – кажуть організатори платформи.

Реклама:

Головне сьогодні