Бельгійців закликали писати у соцмережі у випадку терактів. Чому це правильно. Відео

— 24 березня 2016, 16:06

Перевантажені мережі мобільного зв'язку не дозволяли усім громадянам отримати інформацію про стан здоров'я і місцеперебування своїх рідних і друзів.

Саме тому влада країни закликала громадян користуватись популярними соцмережами.

Заступник прем'єр-міністра Алекзандер Де Кру звернувся до громадян, рекомендуючи для спілкування в екстреній ситуації Facebook, WhatsApp та Twitter.

Таку ж заяву зробив Бельгійський кризовий центр, запропонувавши тим, хто перебуває за межами країни, спершу писати повідомлення.

Однак у центрі суворо рекомендували громадянам не завантажувати фото та відео і не стрімити, щоб не перевантажити місцеві мережі.

Найбільший бельгійський провайдер надав безкоштовний добовий доступ до WiFi по всій країні.

У свою чергу Facebook активував у Брюсселі функцію Safety Check.

Автори видання Washington post створили презентацію, у якій стисло пояснили, чому користуватись соцмережами під час надзвичайних ситуацій справді корисно.

По-перше, у Facebook є спеціальна функція для надзвичайних ситуацій. Соцмережа надішле повідомлення, якщо поряд трапиться природня катастрофа, масштабний інцидент, масова стрілянина чи терористична атака і запитає, чи усе з вами добре.

Функція перевірки безпеки чи safety check, створена для випадків цунамі і землетрусів, після паризьких терактів у листопаді 2015 року була модифікована під терористичні атаки. За її допомогою можна позначити себе як вцілілого чи потерпілого.

Тоді у Парижі за перші 24 години функцією скористались 4,1 млн людей.

Соцмережа також визначить ваше місцезнаходження за містом, яке є вашим домом, та останнім місцем, звідки ви були онлайн.

Ви можете вказати однією кнопкою, якщо Facebook помилився, і вказати своє місцеперебування.

Коли ви зареєструєтеся, усі друзі отримають про це повідомлення.

Тож усі знайомі, які знаходяться у цьому ж районі, опиняться в одному списку.

Саме функція safety check стала причиною, через яку бельгійська влада просила людей користуватись соцмережами найперше у випадку атаки.

Знайти цю функцію у своєму Facebook можна у меню "Вхідні від служб підтримки" у головному списку, що випадає.

Реклама:

Головне сьогодні