Тест

Скоро літо, час зупиняти "жор": 5 простих та швидких способів

Як переключатися на щось інше, перестаючи думати про смаколик, знає видання Daily Burn.

П’ять цікавих трюків автори розташували в своєму рейтингу залежно від того, наскільки швидко вони діють. Отже:

1 хвилина

Дуже-дуже швидко викинути з голови їжу можна завдяки відео з "динамічним візуальним шумом". За результатами дослідження, результати якого опублікував журнал Appetite, перегляд такого ролику – на екрані комп’ютера чи смартфона – суттєво зменшує потяг до якоїсь страви та знижує вірогідність того, що людина не встоїть перед спокусою.

Так відбувається, бо на обробку динамічного візуального шуму мозок витрачає багато зусиль, не лишаючи їх на думки про їжу.

Перебити гостре бажання вкинути щось до рота може якийсь геть інший запах. Якось дослідники провели експеримент: добровольцям, котрим хотілося шоколаду, давали понюхати зелене яблуко, жасмин або воду. Найбільш дієвим виявився жасмин, але експерти радять кожному поекспериментувати і знайти свій власний "антисмаколиковий" аромат.

Фото BestPhotoStudio / Depositphotos

3 хвилини

Гра у тетріс протягом 3 хвилин теж здатна перебити потяг до смачненького. Як пише журнал Addictive Behaviors, гостре бажання поласувати чимось певним включає в себе уявлення, як це буде.

"Гра у візуально цікаву гру, наприклад, тетріс, займає ментальні процеси, котрі підтримують це уявлення; складно щось яскраво собі уявляти і водночас грати в тетріс", - пояснила одна авторів дослідження, професор психології Джекі Андраде.

Фото totovan_ / Depositphotos

5 хвилин

Спробуйте протягом 10 секунд натискати на свій ніс або мочки вух, потім відпустити. Продовжуйте протягом 5 хвилин. Точковий масаж використовувався ще в стародавній китайській медицині для по відновлення балансу в організмі, полегшення болю. Науковці вважають, що подолати фальшиве відчуття голоду він теж може допомогти.

10 хвилин

Час випустити на волю свою внутрішню дитину. Одне з досліджень показало, що ті учасники, котрі протягом 10 хвилин складали картинки з геометричних фігурок або ліпили з пластиліну, менше думали про смаколик, ніж ті, хто нічого не робив або розв’язував математичні завдання тощо.

Фото alinabel / Depositphotos

Процес складання або ліплення "виганяв" із мозку яскраві образи шоколадки або того, що хотіли піддослідні.

Нагадаємо, кілька років тому вчені з'ясували, що потяг до смаколика слабшає, якщо його намалювати.

Відео з YouTube