Тест

Своїми словами: волонтери і митці покажуть іноземцям позитивну Україну

Героями 35 коротких роликів стали волонтери, які допомагають армії, громадські активісти, бізнесмени, артисти, художники, благодійники і всі ті, нову віху у житті нації.

Основна аудиторія проекту – мешканці інших держав, які дізнаються про Україну із не завжди позитивних новин.

"Протягом останніх років в Україні відбувається багато позитивних змін, але світові медіа схильні не завжди їх помічати. Європейці мало знають про українців, які попри труднощі та виклики втілюють позитивні зміни на різних рівнях і в різних сферах життя, та прагнуть жити в успішному, сучасному суспільстві", – пояснили причину ініціативи її автори.

"Міжнародна спільнота в Україні хоче підтримати нове покоління українців, поділившись історією їхнього успіху з людьми у Європі та по всьому світу", – додають вони.

Слоган проекту – "We are stronger together. Ready to change" або ж "Ми сильніші разом. Готові до змін".

Перші шість роликів вже можна переглянути у мережі.

Співачка Джамала у своїй розповіді переконує, що кримські татари та українці – єдина нація в єдиній країні.

Героями інших роликів стали засновниця волонтерського центру із допомоги переселенцям Леся Літвінова, арт-менеджер центру "Ізоляція" Ганна Медвєдєва, ветеран АТО Леонід Остальцев – саме він після повернення зі фронту відкрив піцерію та працевлаштував колишніх військових.

Про те, що держава та реформи починаються з кожного із нас, говорили у своїх відеозверненнях ЛГБТ-активіст Богдан Глоба та Юлія Марушевська.

Відео можна буде переглянути на каналі проекту в YouTube. Щомісяця з'являтимуться шість нових розповідей.

До їх створення долучилося посольство Великобританії в Україні.