#OneDayIWill. Як створювали святковий дудл до 8 березня

— 8 березня 2016, 11:30

Цього разу жінки з усього світу розповідають не про свої видатні досягнення, а про мрії і майбутнє.

Ось, що кажуть про створення відео його автори.

"У попередні роки дудли нагадували про досягнення жінок у науці, громадянських правах, журналістиці, спорті, мистецтві та у світі технологій. Але Міжнародний жіночий день 2016 року ми хотіли відсвяткувати з наступним поколінням дудл-жінок – інженерами, викладачами, лідерами, керівниками та ідеологами майбутнього".

Знімальна група відвідала 13 країн і попросила 337 дівчат та жінок закінчити речення "Одного дня я…"

"Від Сан-Франциско до Ріо де Жанейро, від Мехіко і Москви до Каїру, від Берліна до Лондона, Парижа і Токіо – скрізь жінки, з якими ми зустрілися, допомогли нам зібрати різнобарвну мозаїку особистостей, поколінь та історій життєвого шляху. Їхні прагнення різноманітні – починаючи від глобальних до дуже особистих: вони прагнуть відкрити більше цифр у значенні числа Пі, стати матерями і дати голос тим, хто не може говорити", – додали вражені творці дудла.

До відеорозповіді про мрії також долучилися відомі жінки: антрополог Джейн Гудал, яка хоче обговорити проблеми навколишнього середовища із Папою Римським, лауреат Нобелівської премії Малала Юсуфзай, в яку стріляли за її освітню кампанію у Пакистані, та її подруга активістка Музун Алмеллехан. Ці жінки вже сьогодні безстрашно створюють майбутнє, в якому абсолютно всі дівчата зможуть ходити до школи.

"Не зважаючи на вражаючі досягнення, які вже є у цих жінок за плечима, вони продовжують мріяти про видатне", – підсумовують Лідія Нікольс, Хелена Лерокс та Ліат Бен-Рафаель, котрі працювали над святковим відео.

Музика до ролика належить авторові tUnE-yArDs (Merrill Garbus).

Реклама:

Головне сьогодні